L´arbre el gran descontaminador

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Malgrat que científicament esta demostrat que els arbres son els pulmons de la Terra, en aquest dies de calor asfixiant-, el mes de maig d’enguany ha estat el mes calorós mai enregistrat- es fa evident el desconeixement o la indiferència sobre aquest fet dels nostres polítics. Caminar pels carreres dels pobles ressecs es converteix en un suplici que acaba amb el refugi del aire condicionat. I es un peix que es mossega la cua.

El planeta Terra, abans “Planeta Blau” esta emmalaltint per culpa de l’ambició i la mala gestió de una part dels seus habitants. El Papa Francesc, en la seva carta magna sobre ecologia, Laudato Si, adverteix que “la terra no perdona”. Ha arribat el moment doncs, d’enfrontar-nos a un greu problema: el 95% de la població del nostre país respirem aire contaminat, i moren 25.000 cada any per culpa dels seus efectes.

Existeix però, una solució econòmica, natural i efectiva, pot ser per això menyspreada per molts ciutadans i governants: Quan plantem arbred, si el deixem desenvolupar sense maltractar-los amb podes brutals ,habituals arreu del país- ens donarn ombra i frescor, faràn de pantalla contra el soroll i la pols, acolliràn ocells e insectes, ens donaran pau... però, la seva màxima funció biològica, la realitzaràn a traves de les fulles que produiran oxigen i absorbiran el diòxid de carboni que emmalalteix els nostres pulmons! Confiem en la sensibilitat dels nous governants perquè abans no sigui massa tard, podem gaudir de pobles i ciutats plens d’arbres.

Lola Arpa

(Peratallada)

Comentarios
Multimedia Diari