L'autor de 'Murallas de Tarragona'

Neix a la part alta de Tarragona, a la plaça del Rei

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Neix a la part alta de Tarragona, a la plaça del Rei. Anà a un col·legi que existia al carrer de la Destral i després al col·legi de Saavedra, on ja sobresurt en la lectura i els primers poemes. Es matricula a l’institut de la Rambla Vella on cursà dos anys. Esdevé la guerra de 1936-39 i és mobilitzat. Acabada la guerra, es posa a treballar i, en hores lliures, s’aficiona a la pesca de canya i esdevé soci de la seva societat de pescadors. D’altra banda, la dèria de la rima i els poemes continua i durant aquesta època es dóna a conèixer com a avantatjat poeta en castellà i en català, exaltant la ciutat de Tarragona, els seus monuments i la mar Mediterrània.

Contrau matrimoni el 1951 amb la tarragonina Rosa Sánchez i Giner. Escriu poesia i poemes al Diario Español, a la revista El Mèdol i a revistes culturals tarragonines. Dedica als amics sentits poemes en estampes de primera comunió, batejos, casaments i aniversaris. Escriu també poesia religiosa en dates com la Setmana Santa, Santa Tecla o la Verge del Claustre.

Té vinculació familiar amb la colla sardanista Rosò, a qui dedica un poema en el cinquè aniversari l’any 1950. El patrici signa nadales i sonets, en castellà i en català dedicats a la ciutat com Invitación a las fiestas de Santa Tecla, Color de sang, La Rambla, Les Germanetes dels Pobres de Tarragona, Canto a Tarragona, Así es Tarragona, Mona de Pasqua , El sol de Tarragona, Paseo de San Antonio, La Rambla de San Carlos, Via de l’Imperi, Camp de Mart i altres.

Un èxit seu fou la conegudíssima Murallas de Tarragona, que a ritme de bolero cantà per primera vegada Bernardo Ríos, amb música del mestre Josep M. Tost durant el II Festival de Benidorm.

Comentarios
Multimedia Diari