Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

L'autor de 'Murallas de Tarragona'

Neix a la part alta de Tarragona, a la plaça del Rei

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

Neix a la part alta de Tarragona, a la plaça del Rei. Anà a un col·legi que existia al carrer de la Destral i després al col·legi de Saavedra, on ja sobresurt en la lectura i els primers poemes. Es matricula a l’institut de la Rambla Vella on cursà dos anys. Esdevé la guerra de 1936-39 i és mobilitzat. Acabada la guerra, es posa a treballar i, en hores lliures, s’aficiona a la pesca de canya i esdevé soci de la seva societat de pescadors. D’altra banda, la dèria de la rima i els poemes continua i durant aquesta època es dóna a conèixer com a avantatjat poeta en castellà i en català, exaltant la ciutat de Tarragona, els seus monuments i la mar Mediterrània.

Contrau matrimoni el 1951 amb la tarragonina Rosa Sánchez i Giner. Escriu poesia i poemes al Diario Español, a la revista El Mèdol i a revistes culturals tarragonines. Dedica als amics sentits poemes en estampes de primera comunió, batejos, casaments i aniversaris. Escriu també poesia religiosa en dates com la Setmana Santa, Santa Tecla o la Verge del Claustre.

Té vinculació familiar amb la colla sardanista Rosò, a qui dedica un poema en el cinquè aniversari l’any 1950. El patrici signa nadales i sonets, en castellà i en català dedicats a la ciutat com Invitación a las fiestas de Santa Tecla, Color de sang, La Rambla, Les Germanetes dels Pobres de Tarragona, Canto a Tarragona, Así es Tarragona, Mona de Pasqua , El sol de Tarragona, Paseo de San Antonio, La Rambla de San Carlos, Via de l’Imperi, Camp de Mart i altres.

Un èxit seu fou la conegudíssima Murallas de Tarragona, que a ritme de bolero cantà per primera vegada Bernardo Ríos, amb música del mestre Josep M. Tost durant el II Festival de Benidorm.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También