Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 23:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Por las víctimas de la catástrofe de los Alpes

Mediante un telegrama el Santo Padre expresó su pésame a los familiares de las víctimas del accidente aéreo acaecido el pasado martes, en que cayó un avión que viajaba de Barcelona a Dusseldorf.

El mismo día 24, al tener noticia del trágico accidente aéreo ocurrido en la región de Digne, que ha causado 150 víctimas, entre las cuales muchos niños –se lee en el telegrama–, Su Santidad el Papa Francisco se une al dolor de las familias, manifestando su cercanía. Asimismo, pide por el eterno descanso de los fallecidos, encomendándolos a la misericordia de Dios, para que los acoja en su seno de paz y de luz.

También expresa su profundo afecto a todos los que sufren este drama, y a quienes los han socorrido en estas difíciles condiciones. El Santo Padre ruega al Señor que dé a todos fortaleza y consuelo y, como prenda de consolación, invoca sobre ellos abundantes bendiciones divinas». Eso es estar con todos y en todo.

Enric Barrull Casals

(Girona)

El fet de fotografiar

És un fet que la fotografia està de moda i viu un molt bon moment de forma. Sigui amb el telèfon mòbil o amb les càmeres digitals, les imatges formen part de la nostra quotidianitat des de la vessant més íntima fins a la col·lectiva i això és enriquidor en tots els sentits. Retratem tot allò que ens interessa, que ens aporta sensacions.

El fet de retratar, però, també representa, alguns cops, un punt d’egocentrisme en la recerca d’una imatge única que ningú no tindrà.

El secret de tot fotògraf és ser invisible i silenciós. Hem d’aconseguir fusionar-nos amb l’entorn que fotografiem, observar minuciosament les situacions i, així, captar tota la càrrega emotiva del que veiem però respectant la gent del nostre voltant que gaudeix del que fotografiem tant o més que nosaltres.

Tota aquesta reflexió gira al voltant del fet fotogràfic a Tarragona, especialment de la fotografia d’esdeveniments culturals. He constatat i viscut que últimament la recerca de la imatge també suposa una invasió i una manca de respecte cap als ciutadans, especialment quan parlem d’actes tradicionals, culturals o festius.

A tall d’exemple. Ja per carnaval vaig llegir les crítiques de moltes persones que volent gaudir de la festa havien de lluitar contra un eixam de fotògrafs que no respectaven ni els espais ni als mateixos membres de les comparses.

Ara arriba Setmana Santa i torna a passar el mateix. Molts tarragonins volen viure les seves tradicions i rituals carregats d’emoció i recolliment però paral·lela- ment pel mig de viacrucis i processons torna aparèixer l’eixam fotogràfic que no ho respecta preferint que la recerca de la imatge única passi per sobre del sentiment col·lectiu. Les imatges ens ajuden a difondre el que som i sentim, però a quin preu?

Laura Rodríguez

(Fotògrafa)

Para hacer frente al populismo

«Populismo» suele definirse como un movimiento que propone, con el fin de atraer al pueblo llano, soluciones simples para problemas complejos.

Desde esa convicción, profesionales de diversos campos han puesto en marcha «Sociedad Civil por el Debate». El objetivo es incentivar el debate serio y sereno sobre la corrupción, el paro juvenil o la política exterior.

Jesús Domingo Martínez

(Girona)

Comentarios
Multimedia Diari