Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 22:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sirenes de circ

El 25 de maig no es va donar avís a la població d’una fuita d’àcid amb vapors nitrosos d’una planta química de Tarragona a l’alçada de la Canonja. Ho sé perquè treballo a la zona i ningú va avisar sinó un cop ja havia passat i a través del «boca a boca».

El menys important és que un cop passat ens diguin que la planta té tots els permisos vigents, que compleix totes les normatives internacionals... Que ens vulguin fer creure que no era un núvol tòxic sinó només «irritant» per prendre’s més el pèl si és possible...

El realment greu és que els que vivim a Tarragona o zones amb indústria química, sabem que aquest risc existeix, però no hem d’estar disposats a que triïn per nosaltres si hem de saber-ho per confinar-nos o assabentar-nos un cop ja ha passat.

Arrel de fuites passades on no existien les sirenes es van instal·lar per si mai ens trobàvem en una situació similar, fent fins i tot simulacres al llarg dels anys, però en quan hi ha una no es posa en ús.

Crec que no s’ha de permetre que siguin els altres els que considerin si és millor evitar alarma social o posar en marxa la sirena. Desprès de l’experiència viscuda queda clar que el dia que es vulgui utilitzar la sirena serà en situacions on ja no tingui sentit confinar-se o evacuar.

L. Hernández

(Tarragona)

La guineu al galliner

Aquest 24 de maig, la majoria de partits polítics i els seus líders, caps, presidents i alcaldes governants, després de molts dies, anys i panys, mai més ben dit, de tenir la clau i el corral ben tancat, es van deixar la porta oberta i la guineu els entrat al galliner, no per a donar una queixalada a les gallines, si no per a vigilar els grangers, els administradors dels seus ous, vull dir dels ous que cada dia van ponent les gallines i del repartiment del menjar, dels drets i deures perquè cada dia vagin ponent.

La CUP, un partit que amb pocs representants fins ara en les administracions públiques ha sabut esbrinar i trobar males pràctiques de polítiques de corrupció d’alguns governants, posant-les a l’abast de la justícia i de la ciutadania, molts electors els hi ha donat la clau per a obrir de bat a bat la porta del corral i la corresponent taula i cadira per a continuar vigilant de més a prop els que tenen el poder de fer i desfer, donar i prendre i repartir els esforços i l’estat del benestar, i que ho facin sense paranys i transparència.

Malauradament no ha estat així en tots els ajuntaments ni en totes les comunitats autònomes, encara que bastants dels seus governants estiguin imputats per males pràctiques o dirigint i administrant amb trampes i mentides, els seus encants han continuat encantant els encantats que els hi ha tornat a donar el seu vot, encara que els vagin escanyant i buidant les butxaques a poc a poc. Això si a canvi de donar-los festes, homenatges, raspallades, rauxa i xirinola.

És d’esperar que el nou aire dels nous partits que ha partir d’ara entraran a formar part dels nous governs i consistoris, serveixi per a ventilar i acabar amb les velles pràctiques de fer política d’amiguismes i enriquiment de persones i partits actuant amb poca claredat, esdevinguin unes noves maneres de fer i governar de tots per a tots. Així sigui.

Salvador Mestre Domingo

(Tarragona)

Los caballos del Rocío

Fue noticia de prensa y televisión que en la reciente celebración de la Romería del Rocío, murieron ocho caballos a causa de malos tratos (inanición, agotamiento, etc.).

Pero ¡qué paradoja! nunca se ha dado como noticiable los cerca de 300 abortos que diariamente se cometen en este país. ¿Vale más la vida de un caballo que la de un ser humano?

Lourdes Camps

(Población)

Comentarios
Multimedia Diari