Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Marbres Trayner al Vendrell

Des de que va finalitzar la seva activitat ara fa tres anys, Marbres Trayner, una empresa que va aixecar fa 37 anys el meu sogre, el Jesús Trayner, més d’una desena d’empresaris: Restaurants, empreses de jardineria, de pintures, discoteques... s’han interessat per llogar la Nau donades les bones condicions i la seva situació privilegiada. Tots ells, però, s’han trobat sempre amb la negativa de l’Ajuntament a donar el permís d’usos per realitzar cap activitat que no fos la de Marbres. L’Ajuntament, a més a més, va elaborar un informe urbanístic fet pel Sr. Abel Menéndez, tant negatiu i subjectiu que impossibilita que cap emprenedor aposti per la fàbrica.

Durant aquests tres anys, ens hem reunit diverses vegades amb la Sra. Laia Gomis, regidora d’Urbanisme de la passada legislatura, amb la Sra. Montserrat Virgili i amb altres regidors de l’Ajuntament per tal de mirar d’habilitar la zona per donar-li els usos adequats. També hem mantingut converses amb l’Alcalde, el Sr. Martí Carnicer. La resposta no sempre ha estat cordial, però sempre hi hagut la predisposició i el fals compromís de buscar una solució.

De les buides promeses ja han passat tres anys, durant els quals el Jesús Trayner va morir. Els possibles llogaters han marxat esperant una resposta per part de l’Ajuntament que no ha arribat mai i degut a la falta d’activitat els rodamóns i els lladres (els que de veritat passen gana, no els del govern) han entrar a la fàbrica per robar varies vegades convertint el somni d’un home en unes runes amb parets i sostre. De la que havia estat una petita gran empresa no queden ni les portes, ni les finestres, ni les escales, ni les aixetes, ni tant sols les rajoles. Els lladres s’han endut coure i canonades i el que no han pogut agafar, per pura malicia, ho han destrossat. Hem denunciat els robatoris varies vegades en la qual hem donat constància de la mala gestió de l’Ajuntament en aquest assumpte. Mai hi hagut resposta.

Penso que si l’enyora’t Jesús, que tant va lluitar per fer aquest poble més gran, aixeques el cap i veies en que han convertit el seu somni es sentiria l’home més trist del món. Els seus familiars i amics només sentim indignació, frustració, ràbia i un únic pensament: Si l’Ajuntament hagués fet bé la seva feina, el somni, la fàbrica, seguiria viva. Dit això, espero que aquelles persones de l’Ajuntament del Vendrell que el coneixien també sentin una altra cosa: Molta vergonya.

Raül Cuén

(El Vendrell)

Amenaza contra la democracia

El Tribunal Supremo de EE.UU ha sentenciado, por cinco votos a favor y cuatro en contra, que el “matrimonio” homosexual es un derecho. Los cuatro jueces que se han mostrado contrarios al matrimonio homosexual han tenido que redactar sus propias opiniones individuales. Entre ellos destaca la contundencia del magistrado Antonin Scalia, que ha asegurado que la decisión supone una “amenaza para la democracia estadounidense” al considerar que entre el Supremo no hay representantes de los sectores estadounidenses más contrarios al matrimonio homosexual.

“Permitir que una cuestión como el matrimonio del mismo sexo sea decidida y resuelta por un grupo de patricios viola el principio de que no existe transformación social sin representación”, escribe el mismo juez Scalia. ¿Dónde quedan los plebiscitos (referéndums) y las leyes de los diversos Estados de América? Sin duda se trata de una amenaza contra la democracia en el país teóricamente más democrático y modélico en este sentido hasta ahora.

Pedro García

(Sant Feliu de Guíxols)

 

Comentarios
Multimedia Diari