Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 20:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Als membres de lacorporació municipalsobre la plaça Verdaguer

Senyors regidors, vostès han vist la plaça Verdaguer, però no l’han mirat, es com ‘sentir però no escoltar’. Hi ha un bonic arbrat amb flors de colors i alhora, durant uns dos mesos, una suau flaire de magnòlies. La mainada, per jugar, té elements propis de la seva edat, però sembla que no n’hi ha prou. Un exemple és el deteriorament del monument al poeta mossèn Jacint Verdaguer, que pares i avis confonen amb un rocòdrom per iniciar els petits en l’esport de l’escalada.

El monument per subscripció popular és un element que orna la plaça i honora el nostre poeta, i jo pregunto als nostres regidors: l’han mirat amb ulls de ciutadà alguna vegada?; han vist que falten lletres del vers del magnífic poema L’Atlàntida de Verdaguer?; han vist com està la musa? S’agrairia que hi dediquessin un moment per comprovar el seu estat. Els braços de la figura són el cim del ‘pretès rocòdrom’ i van de meravella per utilitzar-los com si fos un gronxador.

Tots vostès coneixen l’Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona, la qual recull les obligacions dels ciutadans en els espais públics, així com les sancions en el cas del seu incompliment, i ja que a les seves disposicions generals determina que la Guàrdia Urbana vetllarà la utilització d’aquests espais d’acord amb l’esmentat precepte, resulta estrany no haver vist mai cap agent avisant o sancionant algú per malmetre el monument. Potser, amb un avís primer i si no es fa cas, una sanció, s’acabaria aquesta incivisme, que no és altra cosa que falta d’educació.

Per últim, senyors regidors, acabo dient dues coses:

1. En el supòsit que molts dels ciutadans necessitin rètols o impediments per evitar actes incívics, benvinguts siguin el rètols, o tanques amb enjardinament que evitin l’accés al monument (abans hi havia un petit tancat).

2. I en el cas que no es tingui cap interès en fer complir l’Ordenança redactada i aprovada per aquest ens, no cal perdre temps i diners, ja que aquests surten dels impostos de tots els ciutadans, i creguin que cada dia costa més poder-los pagar.

Montserrat Serra

(Tarragona)

Agraïment al Centre Evangèlic FIEIDE de Reus

Voldríem testimoniar el nostre agraïment més sincer al Centre Evangèlic FIEIDE d’assistència a la tercera edat de Reus. La nostra mare hi ha passat els darrers mesos de la seva vida confortada en tot moment per l’afecte i la consideració dels seus professionals encapçalats pel responsable mèdic, el doctor Manel Esteban, i el director del centre, el Marc Esteban. Gent amb una altíssima capacitació i –el que és més important– amb una elevada qualitat humana.

Per això és de justícia que posem en valor públicament la seva magnífica feina que prestigia l’assistència geriàtrica, un dels àmbits més sensibles de l’atenció mèdica on la família es pot sentir realment acompanyada en la cura dels éssers estimats. Gràcies per la vostra dedicació. No us oblidarem mai.

Josep Baiges Gispert

(Reus)

Si le sobran 50 millones...

Puede comprar con un descuento del 89% (costó 450 millones) el aeropuerto privado de Ciudad Real, antes llamado de Don Quijote y más tarde Madrid-Sur. Ahí es nada disponer por este precio de una pista de 4.000 metros de largo por 60 de ancho. En estas 1.234 hectáreas de terreno que ocupa, para que tenga una idea más clara, cabrían unos 40 campos de fútbol. Este aeropuerto o campo de aviación o casi autopista fantasma al cielo, que fue inaugurado en 2008, ha disfrutado de poca actividad y creo incluso que estuvo cerrado y en desuso más de 3 años. Pues sí, es una oportunidad de invertir, que duda cabe, porque no siempre se consigue un 89% de descuento en las compras que se nos ofrecen en esta vida, sea en época de rebajas, liquidación o por cierre… Se imagina que un coche Maserati Ghibli que vale 98.000 euros se lo ofrecieran por 18.000? O que un traje de Ermenegildo Zegna que cuesta 22.000 euros lo pudiera vestir por solo 3.420? ¡De locura, vaya!

Pau Òdena (Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari