Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 19:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aeroport de Reus i punt

La notícia, com sempre, m’ha deixat amb un pam de nas, perquè quan el tema estava resolt després de les ‘batalles’ que es plantejaren en aquell moment, ara resulta que el mateix Ajuntament de Reus proposa afegir-hi «d’Antoni Gaudí». No vull saber qui va plantejar l’afegitó, però té el meu total rebuig. Encara sort que sembla que els ‘meus’ amic de la CUP no hi van estar d’acord, però no van tenir prou força, i els partits del govern sí, fent-se efectiva la demanda. Un pensa que a aquells reusencs que oferien el oro y el moro, com a tals, els ha sortit rana. El curiós del cas és que el ‘nostre’ Antoni Gaudí, ara com ara, no té la categoria de reusenc il·lustre i desconec el perquè.

A Reus s’han perdut moltes coses i per això ens ha deixat el tren. Primer les ‘piquetes’ que van arrasar la nostra arquitectura municipal posant com a excusa les millores urbanístiques. Avui, més d’un reclama el perquè de la pèrdua de l’Hotel de Londres i altres edificis i elements emblemàtics de la nostra ciutat, per no fer esment del carrilet Reus-Salou –aquí ens van fotre una penjada de llufa que Déu n’hi do–. Ara sembla que la nova decisió gira al voltant de mutilar la denominació d’origen de l’aeroport.

Però els reusencs, dels quals faria èmfasi dels qui es consideren catalanistes defensors de la independència, de presumir d’estelades, manifestacions, fent-se fotografies de les anades a Barcelona que, com la Guàrdia Civil amb el «todo por la Patria», no fent cas de la decisió municipal, prou important per treure la confiança dels qui diuen que són els representants del poble. Sembla que estan descafeïnats, és que es venen per una paella d’arròs, sardinada o qualsevol parafernàlia i que només hi van per presumir davant dels seus aficionats? Particularment, inicio la meva ‘xiulada’ particular perquè una decisió com aquesta als nostres veïns de Tarragona no se’ls hauria acudit, fent honor a la decència de defensar les seves coses. Quan arribin les pòximes eleccions municipals, els actuals mandataris patiran un fracàs.

S’ha posat de moda ser catalanista/independentista i tothom s’apunta al carro, però queda demostrat que ‘fallen com les escopetes de fira’. Al meu entendre, per ser un bon català, s’ha de començar a ser un bon reusenc, defensant el que convingui i, si em burxen molt, defensar-ho amb fets i no paraules. El cas no és només defensar l’equip, sinó la causa que per natural ja prou costa pel que hem arribat a perdre via Barcelona i, ara, via Generalitat. El de Madrid no resulta gens estrany, és la seva tasca.

Antonio Zaragoza Mercadé

(Reus)

La Administración cumple

Acabo de leer en la prensa que «se activa el plan de emergencia en el Puerto Deportivo de Tarragona» por una pequeña mancha de aceite. Las pérdidas de aceite son imprevisibles. Lo que sí es previsible y controlable son los vertidos que provocan los grandes barcos que esperan para entrar a puerto, y esos sí son muy dañinos.

La solución para el Puerto Deportivo sería prohibir entrar a las embarcaciones que llevan aceite de motor. ¿Dónde va el aceite sucio de los particulares cuando lo cambian, habiéndolo comprado en grandes superficies o tiendas de recambios o gasolineras? Solamente los talleres están obligados a almacenar el aceite sucio para su reciclaje, los demás... a saber a dónde va ese aceite.

Joan Torredemer Pagan

(Tarragona)

El estilo mafioso de Ausbanc

El proceso a Manos Limpias no ha hecho más que empezar, pero con cada nueva declaración se apuntala la teoría de que el presidente de Ausbanc tenía el «dominio total de la trama criminal» que extorsionaba a empresarios y banqueros. Del auto del juez Pedraz se desprende que Luis Pineda extendía su estilo mafioso al trato con sus empleados, que vivían atemorizados.

Pedro García

(Sant Feliu de Guíxols)

Comentarios
Multimedia Diari