Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Meterse en jardines

Es lo que puede ocurrir al hacernos algún autorretrato espontáneo selfie stick, apuñando el palo extensible, intentándonos fotografiar a nosotros mismos. Hay muchos casos en los que se acaba, por culpa de un resbalón, en alguna terraza o jardín o incluso en los tribunales por vulnerar la intimidad.

Es el testimonio que, cámara en ristre, captura un instante especial para enviarlo, indicando dónde, cómo y con quién estamos con auténtica inmediatez y con especial necesidad de comunicarlo y a precio nulo. Es una exhibición de vanidad y tan antiguo como las fotos. A principios del siglo XX acudíamos al estudio fotográfico para retratarnos y enviarlo por correo postal al resto de familia que residía a muchos kilómetros de distancia. Claro que ha pasado todo un siglo. La vida en un gran selfie, nos admiramos y nos gustamos muchos a nosotros mismos. Queremos quedarnos parados en el tiempo.

Visitación Juárez Laiz

(Tarragona)

Adoctrinaments

L’inefable senyor García Albiol es queixa d’adoctrinament en el sistema d’ensenyament de Catalunya, i per no ser menys s’ha apressat a afegir-s’hi la senyora Arrimadas!. Tot això només té una raó de fons que no és altra que la immersió. Aquesta gent vol que el català desaparegui, els molesta profundament la seva existència, de fet és el gran problema que tenim amb España. Fer-nos cantar el Cara al Sol, l’himne d’España amb la lletra del Pemán, l’Oriamendi; fer-nos parlar entre nosaltres i amb els mestres en castellà (la veritat és que, d’això, no se’n van sortir); el català ni tan sols existia oficialment; fer-nos estudiar FEN; canviar el nom de personatges històrics, –per exemple Raimundo Lulio en lloc de Ramon Llul–. Tot això els que son més joves no ho han viscut però ho saben, i tant que ho saben!, i en el fons ho enyoren i ho volen. Que els alumnes catalans surten d’escola amb millor nivell de castellà que els de Salamanca?, això tant els fa: el pecat del sistema és que a més de castellà aquests alumnes saben català.

Agustí Vilella i Guasch

(Cambrils)

Un pla de suport integrala les famílies

Les dades ofertes per l’informe de l’Institut Nacional d’Estadística sobre natalitat en el primer semestre consoliden la tendència cap al que alguns especialistes qualifiquen com una catàstrofe demogràfica. La reducció de naixements per sobre del que es preveia, l’envelliment de la població, l’augment de la taxa d’avortaments i el fre de la reposició migratòria apunten a una societat incapaç de sostenir el sistema de benestar.

La voluntat política d’un pla de suport integral a les famílies i a la natalitat hauria de ser compartida pels principals grups parlamentaris. Dins els molts acords d’Estat desitjables, el de les polítiques de suport a la natalitat hauria d’ocupar els primers llocs.

Jesús Domingo Martínez

(Girona)

Vivienda más social

El Plan Vivienda del Gobierno previsto para 2018-2021 contempla un nuevo fondo de pisos y ayudas al alquiler específicas para desahuciados y otros colectivos necesitados. Se trata de una propuesta de gran alcance social, que pone al servicio de los sectores más golpeados por la crisis las herramientas de solidaridad del Estado. La prioridad: ayudar a los vulnerables. Habrá que seguir de cerca como se distribuyen las ayudas, ha habido muchas corruptelas en casos anteriores.

JD Maz Madrid

(Olot)

Comentarios
Multimedia Diari