Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De vergonya extrema

La crida per a la recollida de roba per als refugiats de l’illa de Lesbos endegada pel Rotary August de Tarragona ha acabat amb multa per a qui s’hi ha atansat amb cotxe a deixar els seus fardells voluminosos. La gent s’aboca amb els necessitats i la Guàrdia Urbana, com un estol d’aus rapinyaires per dir-ho suau, s’aboca a fer la seva.

Ara, perquè no sembli un parany, a veure què en dirà l’Elvira Ferrando, que no en té la culpa però que a l’hora de ser la presidenta de la Germandat del Sant Ecce Homo que rebia les donacions és regidora de l’Ajuntament i la segona de l’alcalde Ballesteros.

Per una sola hora de recollida, la Urbana ja podia haver col·laborat a fer les coses més fàcils en una ocasió tan excepcional com aquesta, però la programació robòtica per posar multes dels qui hi treballen no els permet d’anar amb contemplacions. «La Guàrdia Urbana al teu servei»?

Joan Aragonès (Tarragona)

Un País en Comú comença a Reus

n Un País en Comú ha començat la seva singladura des de Reus amb un acte de presentació de la ponència zero, el seu debat i presentació de les propostes en el Centre de Lectura de Reus.

Un País en Comú, nom provisional fins que passi aquest procés deliberatiu, és l’inici de la formació d’un nou partit polític que a més de voler guanyar unes eleccions, vol guanyar la confiança cap a una nova forma de fer política, la política on la paraula i els fets tenen una constant: la credibilitat.

A partir de la presentació del programa en Barcelona, s’inicia la reconstrucció del programa que insta a tota la ciutadania a participar. A diferència d’altres accions de participació en la ciutat de Reus com el Reglament de participació ciutadana o sobre educació «Ara és demà», aquest procés neix des de baix a dalt i amb el sincer convenciment que solament amb participació es pot fer un país millor.

Durant tot el mes de febrer i la primera setmana de març s’aniran estenent com petites taques d’oli per tot Catalunya a diverses ciutats. A principis d’abril es realitzarà una gran assemblea on es votaran les conclusions finals d’aquest procés participatiu.

Si pensem que aquest país necessita un canvi real de política i polítics, si pensem que el model de Barcelona en Comú és traslladable a tot el país, si pensem que Reus també pot ser una ciutat del canvi com són actualment Barcelona i Madrid, és el moment d’actuar i mostrar que som un país divers i fort.

Ricardo Redondo Moltó

(Reus)

Amor ‘versus’ sexo

El amor loco es el romántico, trágico, con alto contenido erótico, se puede morir de amor. El enamoramiento es transitorio, dura un tiempo, convirtiéndose en amor-ternura. Hacer el amor, es simplemente sexo, tiene por finalidad concreta el placer sin tener en cuenta las consecuencias a posteriori.

El paso de pasión a terneza con igualdad de roles, se debe vivir los dos al mismo ritmo, con afinidad, respeto y compromiso. Querer poseer a la pareja con caricias, sentimientos, sensualidad, mensajes de amor, es la cultura del romanticismo que puede fracasar por falta de confianza.

Es un libro erótico y disfrazado el de E. L. James, dista mucho de ser una novela. Gran éxito de ventas y grandes colas ha habido para ver la película con críticas muy diferentes. Se dice que el público era mayoritariamente femenino de todas las edades.

En las diferentes etapas de la vida, las parejas pasan por varias conjunciones pero al igual que los animales, su último ciclo es el de la procreación.

Visitación Juárez Laiz

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari