Les cartes al director del dia

19 mayo 2017 15:48 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

On són els intel·lectuals?

On són? A Espanya n’hi ha una bona nòmina, tot sigui dit sense mala intenció!, que surten a defensar causes nobles i justes... sobretot de països ben exòtics. Aquests dies hem vist inhabilitacions per posar urnes (si, van desobeir no sé a qui, però si no haguessin posat urnes, res de res); una noia condemnada –a presó!– per uns tuits de conya sobre Carrero Blanco; un raper té presó per unes lletres suposadament ofensives; alts dirigents del PP dient que si la gent vol recuperar els cossos dels familiars que encara són pels vorals de les carreteres és per les subvencions, i podríem continuar «ad infinitum». Jo no he sentit cap declaració d’aquesta «elit» de les idees. No se n’han assabentat de tot això?, ja els està bé?, estan massa preocupats per la nòmina?

Agustí Vilella i Guasch

(Cambrils)

Koiné, un clam per la llengua

n Ara fa just un any que es va presentar al Paranimf de la UB el manifest «Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent». Una ressonància social i mediàtica considerable fan pensar en el seu primer èxit. Més de set-cents articles i escrits sobre la qüestió ho certifiquen. La majoria favorables.

Va ser útil a publicació de Manifest? Creien francament que sí i molt. I més ho serà si assumim la funció necessària de ciutadans compromesos amb la llengua: Sempre en català, primer en català. Totes les llengües han de ser respectades, però la que identifica i diferencia la nació ha d’ocupar el lloc preferent, ha de ser usual per a tothom. Compte quan l’enemic promet milions i ataca de mort la llengua!

Joaquim Arenas i Sampera

(Membre de Koiné)

Piqué i la Llotja del Bernabéu

De les declaracions de Gerard Piqué després del partit França-Espanya, em quedo amb la cita que va fer del que succeeix a la Llotja del Bernabéu i la diferencia de criteri en la imputació de jugadors del Barça i del Madrid. El govern espanyol ha deixat expirar el termini per contestar les preguntes parlamentàries d’En Comú Podem sobre una possible evasió d’impostos de Cristiano Ronaldo per desviament a un paradís fiscal de 150 milions d’euros rebuts per contractes dels seus drets d’imatge per evitar la corresponent tributació. El ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro no ha respost a les preguntes que li van formular a la mesa del Congrés, malgrat que el jugador té oberta una investigació per l’Agència Tributària dels exercicis fiscals 2011-2012-2013. La directiva del Barça, en boca del seu vicepresident ha ratificat les paraules de Piqué. És una excel·lent notícia.

Antoni Vilanova Casals

(Barcelona)

Carta al agente 1030

¿La Guardia Urbana de Tarragona es selectiva a la hora de denunciar? Algunos sí, es el caso del Guardia n.º 1030, en la mañana del 27/03/2017, a las 12,48 h, estaba lloviendo y yo iba a comprar pan y aparqué lo más cerca posible a la fleca de la calle San Benildo de Torreforta, en una zona de carga y descarga. En la misma zona había otro vehículo aparcado.

Cuando salí de la fleca había un coche de la Guardia Urbana detrás de mi estacionado. Cuando abrí la puerta de mi vehículo salió un agente y me dio la denuncia 200 euros. Yo le comenté que no había estado más de 2 minutos y me respondió que lo sentía mucho. Entonces le dije que fuera a la puerta del Mercadona y me contestó que eso iba a hacer. Yo me dirigía al Mercadona a comprar y aparqué en el parking y cuando subí a la primera planta salí a la calle y ya había estado allí el agente n.º 1030, pero solo denunció a un coche; los otros siete que había no los denunció como tampoco denunció al que había delante del mío, que una hora después todavía estaba allí.

Estoy de acuerdo de que si estás mal aparcado te denuncien, pero no puedo estar de acuerdo en que se haga como ha hecho este agente, unos sí y otros no. ¿O es que el Mercadona les da un toque de vez en cuando? Vergonzoso. Por cierto, ¿por qué no se denuncia al Mercadona por descargar los camiones con un toro por el paso de peatones? Muchas gracias, señor agente n.º 1030.

Marceliano Vicente Lozano

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari