Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les cooperatives, estructures de progrés

Volem seguir al costat dels cooperativistes construint un futur millor i més just

Jordi Ciuraneta

Whatsapp

Catalunya es troba en un moment decisiu. Ara més que mai tenim reptes i que ens planteja el moment polític i econòmic actual, però també vivim moments interessants per cercar noves oportunitats. Hem de treballar de valent per fer front a les incerteses d’un mercat a voltes convuls i que genera efectes no desitjats, com ara el tancament de fronteres per motius polítics -el veto rus- que ha afectat molt directament els nostres productors. Tanmateix, això ens ha obligat a valorar encara més les nostres produccions i a obrir noves línies d’acció, impulsant iniciatives i projectes d’innovació i de transferència tecnològica, així com iniciatives per obrir nous mercats per als nostres productes i potenciar la internacionalització de les nostres empreses, perquè en síntesi, el nostre mercat és el món.

En aquesta línia, precisament acabem de signar fa pocs dies un nou acord a través de Prodeca –en aquest cas amb la província xinesa de Fujian- que ens permetrà obrir portes en mercats emergents. Per això, ara més que mai, cal que siguem competitius i ens esforcem per aportar valor afegit als nostres productes i fem que es coneguin i es demandin tant a casa nostra com a fora. Tenim uns grans productes, fruit de l’esforç dels nostres pagesos, dels nostres ramaders, de les nostres cooperatives que compleixen també una funció essencial com és aportar aliments a la població i alhora contribuir al desenvolupament i el reequilibri territorial. Amb motiu de la recent celebració del Dia Internacional de les Cooperatives, vull manifestar el suport del Departament que represento al conjunt de cooperatives, entitats i institucions que s’han mantingut forts en temps de crisi, enfortint vincles i difonent socialment el cooperativisme fent-lo visible al carrer. Fent pedagogia dels seus principis i valors, reivindicant així l’opció cooperativista que avui esdevé més important que mai, davant l’escomesa recentralitzadora d’un Estat espanyol que intenta laminar cada dia més el nostre autogovern i ens nega sistemàticament la capacitat de decidir el nostre futur. El cooperativisme del nostre país ha evidenciat un cop més que és possible gestionar l’activitat econòmica de manera democràtica, propera, i al servei de les persones. Volem seguir al costat dels cooperativistes construint un futur millor, més just, democràtic, solidari i sostenible, perquè és evident que el sistema cooperatiu és un model empresarial de vital importància per a la nostra societat, per al desenvolupament de les comarques rurals, la producció agrària i l’agroindústria, sempre que les cooperatives siguin empreses fortes, rendibles, modernes i innovadores.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También