Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les dones

Ahir la Humanitat va ferun gran pas cap a la igualtat. Els semàfors de València tenen les figures dels llums amb faldilles.

Josep Ramon Correal

Whatsapp

Nacions Unides va decidir l’any 1975 instaurar el Dia Internacional de la Dona per lluitar contra la desigualtat.  La data també serveix per recordar les 123 dones i 23 homes que van morir en l’incendi de la fàbrica de camises Shirtwaist de Nova York l’any 1911. La majoria de les víctimes eren immigrants d’entre 14 i 23 anys. Treballaven nou hores diàries de dilluns a dissabte i cobraven l’equivalent a 166 dòlars a la setmana. Les coses han canviat, només faltaria, però la dona encara és lluny d’assolir l’equitat respecte a l’home.  A Catalunya les dones cobren un 25% menys l’any que els homes, segons l’Enquesta d’Estructura Salarial. Segons els Fons Monetari Internacional, només el 12% dels càrrecs directius de les 620 majors empreses cotitzades d’Europa son dones. Ahir, però, vam fer un gran pas endavant cap a la igualtat. L’Ajuntament de València ha estrenat els primers ‘semàfors paritaris’ on la imatge del senyal lluminós porta faldilles.

Temas

Comentarios

Lea También