Les llàgrimes d'en Tintín

No podem permetre que el terrorisme faci que el projecte europeu se'n vagi en orris

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tintín, aquell jove i intrèpid reporter que sempre està decidit a combatre i denunciar la maldat del món, avui es mostra desolat pel dolor i horror viscut a la seva ciutat. Primer va ser París, avui Brussel·les però l’objectiu real és Europa. Feia mesos que ho vèiem venir. La seguretat s’havia extremat a la capital europea i ho vàrem poder comprovar fa només un parell de setmanes: tant a l’aeroport, a la terminal d’arribades, com a les zones més properes a l’hotel on ens allotjàvem, i on ha esclatat el tercer artefacte. La Unió Europea ha de fer un pas ferm cap a la creació d’una estructura unitària de seguretat i defensa que combati el terrorisme internacional.

No podem permetre que el terrorisme faci que Europa, un projecte basat en la pau, se’n vagi en orris. No ens podem quedar aturats, sense fer res. No podem permetre que aquests terribles atemptats desemboquin en un augment de la islamofòbia. El pànic que avui s’ha viscut a Brussel·les és el mateix que pateixen milers de sirians des de fa anys. El terror no té religió i aquests actes inhumans només busquen això: terror.

El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, en un comunicat fet públic ahir, va manifestar que la Unió Europea i les seves institucions han de restar units, plantant cara al terrorisme, per fer front a l’amenaça terrorista junts, i per portar solucions europees a les preguntes que ens concerneixen a tots. Això és el que demano als polítics que em representen. Jo encara crec en l’Europa que posa en valor el conjunt de drets fonamentals civils, polítics, econòmics i socials dels ciutadans europeus. No ens deixem vèncer per la por i reclamem als nostres governants que lluitin per aquest projecte comú que va portar la pau al continent després de segles d’innombrables guerres. Amic Tintín, avui plorem amb tu. Però un cop passem junts aquest dol, tornarem a passejar plegats per la Grand Place, sense por.

Comentarios
Multimedia Diari