Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Les lloances a Albert Rivera

Whatsapp

W. Espina (Diari de 24 de maig, Tribuna) s’ha passat en la lloança a l’Albert Rivera. Pot ser que com a persona tingui les qualitats que li atribueix, però com a polític, pel que fa a Catalunya, no és gens recomanable. No és un líder, almenys encara no. És un cap de partit. Un líder és un personatge molt més important, com en Churchill, com en Roosevelt: com en Hitler o Stalin en negatiu. Com a partit s’originà a Catalunya, però de seguida s’amplià a tot Espanya, adoptant tota idea centralista i madridista.

Oblida el periodista que en Rivera no fa res per intentar corregir l’enorme dèficit fiscal que patim i que a W. E. també li toca, és clar. Cal veure La Vanguardia del 21 de maig (Economia) on surten clars els comptes que ha fet el Govern per al 2012. Són 14.623 milions d’euros segons el flux monetari, 10.030 milions d’euros per al flux beneficiari. El total dels cinc anys anteriors és semblant: uns 80.000 milions.

Però allò que assegura que Catalunya està sent espoliada no és tan sols que ho calculi i digui el nostre Govern, perquè també ho ha reconegut el ministre d’Hisenda, que ho fixà en 8.000 milions, segons un nou càlcul fet de forma innovadora. Xifra enorme i injustificada, que es repeteix any rere any. No hi ha dubte que la consigna d’«España una» que tant defensa l’Albert és en realitat «submissió a Madrid». Així estem, però molts encara no ho veuen!

Francesc Font de Rubinat

(Advocat. Reus)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También