Lideratges i prioritats en l'acció política de Reus

Són els ciutadans de Reus els qui han de dir quines són les seves prioritats

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per poder liderar, cal en primer lloc tenir un projecte clar. Liderar un equip que treballi per un projecte de ciutat implica tenir una visió sobre el futur. Cal tenir el cap als núvols i els peus al terra perquè s’ha de ser capaç de somiar i dibuixar un escenari que vagi més enllà de la realitat del moment i pel qual pagui la pena esmerçar-hi tots els esforços i temps possibles, un somni el de Reus del futur que ha d’anar més enllà dels interessos i clientelismes particulars, avantposant els interessos socials i generant una visió comuna. Envoltar-se de persones que individualment siguin millor que un mateix en diferents camps, de persones més capaces, amb més coneixement, amb més capacitat de comunicació, fa que el qui lidera el grup vegi com s’incrementa la seva capacitat a mesura que va incorporant i coordinant a l’equip persones amb més capacitat en determinats camps.

Qui no sap delegar en el seu equip, qui menteix o amaga fets o coneixements, no es mereix ser al capdavant d’un projecte polític de ciutat. Les ciutats cal governar-les, però calen també crear projectes de futur.

Crear una visió de futur no vol dir fer una extrapolació del passat, sinó que vol dir ser creatiu. És necessari per fer-ho un projecte col·lectiu, on la visió, allò que s’imagini qui encapçali el projecte, sigui compartit i qualificat pels seus col·laboradors més propers, pel seu equip i per la majoria més àmplia possible de conciutadans.

Les persones d’esquerres i republicanes com jo, sabem que cap idea, cap pensament és millor que el dels altres, que ningú confia en qui ignora les seves propostes i també sabem que la gent vol ser escoltada. La societat reusenca és una societat avançada perquè sempre mira endavant. I és una societat formada per ciutadans que volen passar de ser súbdits a ciutadans. Ara, la condició de súbdit-ciutadà, ha deixat de ser una classificació socioeconòmica per passar a ser una classificació politicomoral.

Són els ciutadans de Reus qui han de dir quines són les seves prioritats, perquè les seves prioritats han de ser les prioritats d’aquells qui encapçalin el govern local. La felicitat és el valor que resulta de la suma d’una sèrie d’aspectes; no és un valor substantiu (no es pot mesurar o quantificar per ella mateixa). El benestar i la felicitat a la meva acció política comença pel coneixement de les prioritats dels ciutadans de Reus.

Només augmentant el seu benestar, podrem fer que els reusencs siguin més feliços. Tots plegats hem de ser plenament conscients que abans de parlar cal escoltar, i que el projecte tindrà credibilitat només si va acompanyat d’actituds personals justes i moralment impecables.

Comentarios
Multimedia Diari