L'ànima de l'entorn

19 mayo 2017 23:56 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Darrerament està desapareixent molt de comerç de proximitat. I això omple els carrers de locals tancats, i apaga la vida social que comportava un teixit comercial que donava servei a tota la gent del barri.

En contraposició, ara hi ha grans temples del consum situats en la perifèria i de difícil accés per una part de la població. Per una banda, doncs, sovint ens trobem amb una tipologia de comerç que no s’ha adaptat als nous temps, i amb uns clients que han perdut l’hàbit de comprar a prop de casa, i opten per fer-ho en uns comerços allunyats i que no generen riquesa a l’entorn.

Per tot això, cal que per una banda les administracions impulsin iniciatives serioses per revitalitzar el comerç de barri i fomentar-ne l’emprenedoria, per l’altre que els comerciants adeqüin la seva oferta a unes noves necessitats i, per últim, que els ciutadans valorin el fet de comprar a prop de casa com una manera de generar seguretat i riquesa en el seu entorn. El comerç fomenta la socialització i si desapareix, els barris es quedaran sense ànima.

 

Josep Rocamora i Castelló

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari