Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

L'ànima de l'entorn

Whatsapp

Darrerament està desapareixent molt de comerç de proximitat. I això omple els carrers de locals tancats, i apaga la vida social que comportava un teixit comercial que donava servei a tota la gent del barri.

En contraposició, ara hi ha grans temples del consum situats en la perifèria i de difícil accés per una part de la població. Per una banda, doncs, sovint ens trobem amb una tipologia de comerç que no s’ha adaptat als nous temps, i amb uns clients que han perdut l’hàbit de comprar a prop de casa, i opten per fer-ho en uns comerços allunyats i que no generen riquesa a l’entorn.

Per tot això, cal que per una banda les administracions impulsin iniciatives serioses per revitalitzar el comerç de barri i fomentar-ne l’emprenedoria, per l’altre que els comerciants adeqüin la seva oferta a unes noves necessitats i, per últim, que els ciutadans valorin el fet de comprar a prop de casa com una manera de generar seguretat i riquesa en el seu entorn. El comerç fomenta la socialització i si desapareix, els barris es quedaran sense ànima.

Josep Rocamora i Castelló

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También