Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mas Sordé, un mal símptoma

L’actitud del govern d’ERC-ECP amb aquest pla parcial urbanístic és greu. Ho és pel fet de deixar un expedient sobre la taula, sense arguments tècnics i jurídics, tractant el tema des d’un punt de vista partidista

Diari de Tarragona

Whatsapp
Begoña Floria és periodista i regidora del PSC a Tarragona

Begoña Floria és periodista i regidora del PSC a Tarragona

Són temps complexos, on la prioritat absoluta de la immediatesa és la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Malgrat tot, la vida segueix, també a l’Ajuntament de Tarragona. En aquest marc, cal situar el tema que ens ocupa, el silenci positiu que ha permès tirar endavant el pla parcial urbanístic de Mas Sordé, un projecte que preservarà una de les joies del nostre modernisme, l’edifici que dóna nom a l’espai. Bona notícia? Ho és, en l’àmbit concret, però és un símptoma altament preocupant amb caràcter general.
En aquest projecte, el Govern d’ERC i En Comú Podem (ERC-EPC) va actuar de forma estranya. Després d’un llarg i feixuc tràmit, va proposar l’aprovació definitiva de Mas Sordé en una comissió d’urbanisme municipal. Només quatre dies després, de forma sobtada i sense raons objectives, va retirar el punt de l’ordre del dia del subsegüent ple municipal, on s’havia de dur a terme el darrer tràmit. El canvi d’opinió va ser producte de les pressions de JxCat i la CUP, en contra de la proposta, evidenciant, així la debilitat de l’actual equip municipal i la seva manca de criteri en temes tan fonamentals com el planejament del futur de la ciutat.
Per entendre el que ha passat, recomano llegir els articles de l’expert en urbanisme, Robert Casadevall, «com que el govern no vol aprovar el pla, però no troba la manera legal d’oposar-s’hi, s’inhibeix i deixa que actuï el mecanisme legal pensat per fer que la inactivitat de l’administració no perjudiqui els drets de la ciutadania». Casadevall continua: «deixar que les coses passin, retirar punts de l’ordre del dia per la por escènica a pressions de determinats grups, i, ja més lluny, parlar de pla sense saber el contingut, són coses que han passat amb aquest tema i que no són un bon senyal per l’urbanisme municipal que demana serietat, coneixement, i que ha de donar seguretat a tothom» (http://atlasenconstruccio.blogspot.com).

Quin inversor voldrà apostar per la nostra ciutat amb un govern que actua amb covardia per no assumir la realitat?


Al meu criteri, la valoració és encara més preocupant. El que ha passat és un senyal d’irresponsabilitat, manca de caràcter i de capacitat per dirigir assumptes fonamentals pel futur de la ciutat, que pot hipotecar la reactivació social i econòmica de Tarragona en moments tan complicats com el que patim. Quin inversor voldrà apostar per la nostra ciutat amb un govern que actua amb covardia per no assumir la realitat i que vol deformar la realitat al seu gust? Només cal rellegir les declaracions del tinent d’alcalde d’Urbanisme un cop conegut el silenci positiu: «Aprovat o no, no deixarem que es faci!» va dir. Una forma estranya d’actuar i arriscada pel to i les formes.
L’actitud del govern d’ERC-ECP és greu. Ho és pel fet de deixar un expedient sobre la taula, sense arguments tècnics i jurídics, tractant el tema des d’un punt de vista partidista. Ho és, també, per l’amenaça d’aturar el pla ‘sí o sí’, obrint la porta a reclamacions de danys i perjudicis, generant un conjunt de despeses a l’Administració municipal que en tot cas haurien d’assumir els qui han comès la irresponsabilitat, en cap cas el conjunt de la ciutadania. I ho és, finalment, per la inseguretat jurídica que pateix Tarragona en un moment en què necessitem inversió per reactivar l’economia de la nostra ciutat.
El que ha passat és greu. Evidencia la manca de capacitat de l’actual equip de govern per dirigir la ciutat amb solvència, especialment en les àrees més estratègiques. Actuen a la reactiva i amb criteris partidistes. La sensació de viure una situació caòtica és constant, i cada cop més general, entre molts sectors de la ciutat. Un mal símptoma. 

*Begoña Floria és periodista i regidora del PSC a Tarragona

Comentarios

Lea También