Más de Opinión

Mascles alfa

Em va dir que Pablo Iglesias era el mascle alfa número u de la Península. Al catedràtic de Psiquiatria Adolfo Tobeña vaig entrevistar-lo al desembre del 2014, poc després del primer Vistalegre, l'assemblea fundacional de Podemos

M.Victòria Bertran

Whatsapp

Em va dir que Pablo Iglesias era el mascle alfa número u de la Península. Al catedràtic de Psiquiatria Adolfo Tobeña vaig entrevistar-lo al desembre del 2014, poc després del primer Vistalegre, l’assemblea fundacional de Podemos. Havia vingut a la URV a fer una xerrada sobre neurociència i corrupció política.

En preguntar-li pel líder de la formació morada, aquest doctor mediàtic em va assegurar que el secretari general de la nova formació estava fent el paper de mandarí, i que enganyava el personal d’una manera clamorosa. Segons ell, Pablo Iglesias aprofitava la seva estètica –«una mica feminoide», em va dir– per entabanar.

En opinió del psiquiatre, Pablo Iglesias no era més que un aspirant a profeta, i tots els líders polítics i els profetes són mascles alfa. Li retreia també que hagués fet una executiva monolítica i sostenia que el que li interessava de totes totes era arrasar i mantenir tot el poder.

Sembla mentida que en poc temps puguin canviar tant les coses. Això a l’esquerra, esclar, on tot va molt de pressa. Perquè a la dreta la tàctica és no moure’s, com s’ha vist al congrés del PP.

Avui sabrem si al partit que ha escardat el tauler polític espanyol han guanyat les tesis d’Iglesias o les d’Errejón –a qui sembla més difícil, en principi, que algú li pugui penjar l’etiqueta de mascle alfa. Que ja és mala sort fer néixer un partit capaç de plantar-se al Congrés amb 42 diputats i tenir de punxa fins i tot els psiquiatres.

Profetes al marge, la realitat és que a Vistalegre 2 s’ha pogut votar per separat els quatre documents polítics de cadascuna de les tres alternatives, i triar un per un els més de seixanta membres de l’executiva. Aviam si serà el fet que això pugui funcionar, el que fa que molts s’enrabiïn.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También