Més recursos per a la salut mental

Valls acull avui el Dia Mundialde la Salut Mental amb el lema 'dignitat en salut mental'

19 mayo 2017 21:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui, dia 10 d’octubre, Valls acollirà el Dia Mundial de la Salut Mental 2015, una trobada organitzada pel moviment social de familiars i persones amb problemes de salut mental de Catalunya, i de la que l’associació vallenca Porta Oberta en forma part.

Enguany el lema proposat per l’Organització Mundial de la Salut és «Dignitat en Salut Mental». Per arribar a assolir una vida digna, aquella on cada persona és respectada valorada i pot desenvolupar-se plenament, hi tenen molt a dir els espais d’acollida i de suport que donen cobertura tant a la persona com a la seva família. Parlem d’espais que són molt importants per desenvolupar la tasca de suport i cura, ja que tant la persona com la família han d’afrontar una doble dificultat per recuperar-se: la malaltia en si i els prejudicis i discriminacions que pot rebre per patir-la.

També considerem necessari i important promoure un millor coneixement dels trastorns de salut mental, sensibilitzar i informar correctament la ciutadania, amb l’objectiu de normalitzar la situació i de generar oportunitats d’inclusió social i laboral, i de millorar la seva qualitat de vida.

Lluitem per aconseguir canvis en aquest aspecte, i que requereix el suport de tots, tant de les administracions públiques, com de les privades, dels serveis, però sobretot de les persones que conformem la societat: els seus amics, veïns, familiars, coneguts...

Cal reconèixer que s’hi han dedicat molts recursos, però cal dir que encara no són suficients i en aquest aspecte el nostre objectiu més important és lluitar per aconseguir l’obertura d’un Centre de Dia a la nostra ciutat, a Valls. Fa molts anys que fem aquesta reclamació.

Som dues comarques, l’Alt Camp i la Conca de Barberà que necessitem aquest recurs comunitari, per què facilitarà enormement la recuperació de totes aquelles persones afectades per un problema de salut mental, que pel seu tractament el necessiten. Ara mateix han de fer desplaçaments a Tarragona o Reus, i aquest fet els suposa una dificultat afegida, per què estem parlant de persones que estan en un procés de recuperació, i, a més, els suposa una despesa econòmica, per què moltes d’aquestes persones tenen ingressos molt baixos.

El fet de disposar d’un servei més proper facilitaria molt la seva recuperació i assistència al servei i ens ajudaria a tots a assolir l’objectiu comú: deixar clar que els problemes de salut mental no són incurables i no impedeixen portar una vida normalitzada.

Comentarios
Multimedia Diari