Milà: un 4 de 9 amb folre històric

Aquesta fita històrica no s´hauria pogut assolir sense la presència de més de 320 camises liles a Milà

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa quasi 22 anys, la Colla Jove Xiquets de Tarragona carregava, a la plaça de la Font, el primer 4 de 9 amb folre de la seva història, i que, a més, representava el primer castell de nou fet per una colla tarragonina després dels realitzats pels ja llunyans Balls de Valencians dels Pescadors a meitat del segle XIX. M’atreveixo a dir que, en aquell 1993, ningú no podia arribar a pensar ni a imaginar que aquell quatre folrat l’arribaríem a veure travessar les fronteres del nostre país.

Però la realitat ha superat tota ficció. Fa dos caps de setmana, la mateixa Colla Jove Xiquets de Tarragona descarregava el 4 de 9 amb folre a Milà (Itàlia). No es tracta d’un castell qualsevol.

És un castell de nou fet a més de 1.000 quilòmetres de casa nostra i que, a més, representa el primer 4 de 9 amb folre fet mai per qualsevol colla fora de la Nació Catalana. Aquest fet ens porta a afirmar que estem davant d’una fita històrica dins els més de dos segles d’història dels castells.

Però aquesta fita històrica no s’hauria pogut assolir sense la presència de més de 320 camises liles a Milà, la qual cosa representa el major desplaçament a l’estranger que mai ha fet la Jove de Tarragona i, molt probablement, mai fet per cap altra colla.

A part d’aquest castell en concret, també va ser històrica l’actuació en general, ja que els Castellers de Vilafranca, amb qui la Jove va compartir plaça, van descarregar un 3 de 9 amb folre. Dos castells de nou a més de 1.000 quilòmetres de casa nostra. Mai vist fins aquest dia.

Una actuació on la gran col·laboració entre ambdues colles va permetre veure castells d’aquest nivell, ja que eren conscients que estaven allí representant el país.

En efecte, aquell cap de setmana els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona van representar el país i el món dels castells en la clausura de la presència de Catalunya a l’Exposició Universal que va tenir lloc a Milà, i ho van fer sense complexos, donant un missatge clar de país. Un país que vol ser present al món en primera persona i amb tota normalitat, com qualsevol altre.

En el cas de la Jove, també representava la ciutat de Tarragona, ciutat de castells.

L’alcalde de la ciutat va nomenar la colla ambaixadora de la ciutat en aquest esdeveniment de nivell mundial.

Aquest fet també ajuda a reforçar la capitalitat castellera de la ciutat i estem convençuts que la ciutadania de Tarragona s’ha vist ben representada i s’ha sentit orgullosa d’aquesta colla de tarragonins i tarragonines aixecant grans castells a més de 1.000 quilòmetres de casa.

Comentarios
Multimedia Diari