Ni en el millor dels seus somnis

Pau i Marc Gasol mai no ho havien comentat

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pau i Marc Gasol mai no ho havien comentat. No formava part ni del seu millor imaginari. Però el cap de setmana del 13 al 15 de febrer viuran una experiència única en la història de la millor lliga de bàsquet del món, l’NBA. Mai, cap parella de germans havia estat escollida pels seguidors per formar en el cinc inicial. I amb un afegit, tot apunta que seran ells dos els encarregats de fer el salt inicial, una imatge que donarà la volta al món. De Sant Boi, el bressol del rugbi, al mític Madison Square Garden de Nova York. De la Big Apple a la resta del planeta. Des que es disputa el cap de setmana de les estrelles només hi ha hagut un precedent de germans que hagin coincidit: els bessons Dick i Tom Van Arsdale, però no en el cinc inicial. Només el pas dels anys ens permetrà valorar la fita.

Els germans Gasol van començar a fer les primeres cistelles a l’Escola Llor de Sant Boi de Llobregat, en què vaig tenir el privilegi d’estudiar durant dos anys. Per tant, conec molt bé el que representa el bàsquet en aquest centre. El bàsquet i l’esport en general. Curiosament, en el bressol del rugbi, el bàsquet és l’esport rei, on el futbol passa gairebé desapercebut.

En el cas del Pau, 34 anys, després va arribar el Cornellà i el Barça. La Copa del Rei de la temporada 2000-2001 va ser el seu punt d’inflexió. Escollit MVP, els scouters de l’NBA es van fixar amb ell. Triat amb el número 3 del draft per Atlanta Hawks va acabar als Grizzlies de Memphis, on va ser escollit rookie de l’any. Després de 7 anys, els Lakers. Amb la túnica porprada i or va guanyar dos anells de campió, a l’ombra de Kobe Bryant. Ara, a Chicago, ha començat a escriure una nova plana sent, per primer cop en molts anys, un jugador important. Els números l’avalen. I la seva tria en el cinc inicial, amb prop d’un milió de vots.

El recorregut del Marc, 29 anys, ha estat més difícil. Ha tardat una mica més a arribar, però ara mateix opta a tot, fins i tot l’MVP. Dusko Ivanovic li va fer la vida impossible al Barça. A l’Akasvayu Girona va poder trobar un refugi on créixer. El títol mundial guanyat al Japó el 2006 va ser el seu punt d’inflexió abans de fer el salt a l’NBA. Curiosament va fitxar pels Grizzlies, tot i que no va coincidir amb el Pau. El 2013 va ser triat millor jugador defensiu de la Lliga, convertint-se, amb el pa dels anys, en el pivot més determinant i dominador de l’NBA.

Comentarios
Multimedia Diari