No Déu, el mateix Al·là els ha de castigar

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dubai, la capital dels Emirats Àrabs Units, una espècie de paradís al golf Pèrsic, és una ciutat màgica d’Orient coneguda arreu del món pel seu petroli i turisme de luxe i on s’amalgamen les cultures orientals i occidentals. Pacífica, sembla des d’aquí, però de vegades succeeix algun esdeveniment tan horrorós i antinatural que és capaç de captar l’interès –i espero que el rebuig– de la premsa mundial.

Em refereixo concretament a la notícia –que tots hem llegit– on es diu que una noieta de 20 anys ha mort ofegada mentre es banyava a una platja de Dubai. I ara bé el que és esgarrifós i increïble: el motiu. El seu pare ha impedit als socorristes anar a treure-la de l’aigua per evitar que la toquessin i magregessin i per tal que el seu honor no quedés greument danyat, de manera que va morir ofegada, és clar.

En principi haig de dir que desconec les lleis i la litúrgia musulmanes i dels països de l’Islam i amb prou feines sé qui era Al·là i el seu profeta Mahoma... però, home, hi ha notícies que clamen la ira de tots els déus. Cristians o musulmans, blancs o negres, creients o no creients, siguin del país d’on siguin. Jo crec que si ens posen una mà sobre el cor, tots hem de rebutjar i condemnar casos com aquests, prescindint de races, religions, creences i fanatismes. Una vida de tan sols 20 anys no s’ha de perdre per la decisió fanàtica i esbojarrada d’un pare que, per cert, no se la mereixia!

Pau Òdena (Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari