Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

No hi ha nits sense somnis per sempre

La mort del 'mag del calçot' ha commocionat Valls.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Àngel Solé va elevar el calçot a la alta cuina. ALBERT BATET

Àngel Solé va elevar el calçot a la alta cuina. ALBERT BATET

Portem una mala ratxa. De forma prematura la fatalitat s’endú gent que no toca, gent que ha fet país i que encara tenia molta feina per fer. Un accident de trànsit ha costat la vida al cuiner vallenc Àngel Solé. La tràgica notícia ha provocat una gran consternació a Valls. L’Àngel ha estat un dels artífexs de la posada en valor (dit en la terminologia moderna) del calçot. Convertir una ceba (o un all que diria García Albiol) en un referent gastronòmic és un miracle de segell català. L’Àngel, fent bandera del calçot, va desplegar el seu mestratge vallenc a la vora dels primers cuiners del país, com ara Ferran Adrià i Carme Ruscalleda.
La doctora Pilar Senpau, especialitzada en dietètica, va dedicar al calçot un capítol del seu llibre Fruits de la vida. Comença així: «Hi ha nits que no vols tancar els ulls, no tens res a somiar, és com si la vida t’hagués deixat sense il·lusions. Però ànim! Tot canvia un dia, no saps quan, ni per què. (...) No hi ha nits sense somnis per sempre». I conclou la doctora Senpau: «Com a vegades ens passa a nosaltres, també hi ha hortalisses que viuen soterrades una època de la seva vida i un dia surten del seu somni a la terra per formar part de la vida. Són els calçots». No oblidarem l’Àngel i la seva empremta professional i plena d’il·lusions i de vida. «No hi ha nits sense somnis per sempre».

Temas

Comentarios

Lea También