No hi haurà vot accessible per a invidents

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Em dic Marc Farré, sóc invident des de naixement i el motiu pel qual m’he decidit d’escriure aquesta carta és perquè aquestes eleccions municipals no tindré el vot accessible. Des de fa dues legislatures a les eleccions autonòmiques i estatals he tingut el vot accessible, és a dir, he pogut votar de manera autònoma sense l’ajut d’una tercera persona.

Quan s’acostava el període electoral des de l’ONCE ja m’informaven si volia sol·licitar el vot accessible i, a més, se’n feia difusió pels mitjans de comunicació. Amb una trucada al Ministeri de l’Interior dónes les teves dades personals i, quan arriba el dia de les eleccions en el teu col·legi electoral, tens el kit amb tota la informació necessària escrita en braille per poder votar: el programa electoral de cada partit escrit en braille per poder-lo llegir, un sobre gran on hi ha diferents sobres amb el nom escrit en braille del corresponent partit i, a dins, la corresponent papereta.

Aquest any, apropant-se ja el període de les eleccions locals, m’he informat a l’ONCE d’on s’havia de demanar, i la meva sorpresa ha estat quan m’han dit que a Catalunya no hi haurà el vot accessible per a les persones invidents en aquestes eleccions municipals.

Penso que és totalment denunciable el fet que siguem al segle XXI i no es disposi d’un sistema electoral perquè les persones invidents puguin votar de manera totalment autònoma sense l’ajut d’una tercera persona, ja que tenim el mateix dret que qualsevol altra persona. D’altra banda, em pregunto: per què hi ha comunitats que sí que podran disposar d’aquest sistema?

Penso que hem de fer ressò d’aquests casos; així, la societat va prenent consciència de com és el dia a dia dels col·lectius que ens envolten.

Marc Farré Armengol

(Montblanc)

Comentarios
Multimedia Diari