Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

No tinc diners

Whatsapp

Un dia d’aquesta setmana, viatjant en autobús públic una dona de color, va pujar i va intentar entrar sense pagar, utilitzant una targeta que no li corresponia. El conductor al final li va preguntar si tenia diners i la dona acotant la cara va dir que no i el conductor li va pagar el passatge. Tot un fet solidari que és força necessari avui. El fet em va fer pensar en el drama dels sirians i el drama que representa abandonar la terra, propietats i vida escapant d’una guerra cruel i sagnant, que no sap de germans, ni de misericòrdia, ni de perdó, ni d’humanitat i molt menys de llibertat.

Les notícies parlen d’un èxode, sembla’n al de la II guerra Mundial a Europa. El que no m’explico és com nosaltres, que ens diem europeus, no ens sentim moguts a fer quelcom d’efectiu per solucionar el problema sirià i, de passada, les horribles barbaritats que pateix el món àrab.

Recordem Auschwitz, Treblinka, Mauthausen i la SS? Sols cal afegir dues is per actualitzar la SS. Recordem el que van patir les persones, famílies senceres desplaçades amb la cara desfigurada pel dolor, patiment, gana, fred, malalties... Crec que cal donar més mitjans i augmentar la capacitat militar de les forces de pau de les Nacions Unides per poder combati els conflictes bèl·lics allà on es produeixin. Ha de ser una força d’intervenció eficaç de totes les Nacions Unides.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También