Noves necessitats, nous projectes

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels reptes de Càritas Diocesana de Tarragona al llarg d’aquests últims anys ha consistit en la posada al dia i la renovació de molts projectes existents i la creació de nous per tal de poder donar resposta a les creixents necessitats que ha generat la crisi. Però al mateix temps hem treballat amb tots els voluntaris i els contractats per tal de canviar de metodologia, incorporar-nos a les noves tecnologies i donar respostes diferents i actualitzades a les moltes necessitats d’alimentació, roba, habitatge i ocupació. Aquesta actitud d’impuls renovador ha afavorit la creació de nous projectes, com el d’habitatge, suport psicològic, inserció laboral o ‘Empreses amb cor’.

El projecte ‘Habitatge inclusiu’ es va crear amb l’objectiu de proporcionar una llar transitòria digna a les persones i a les famílies en situació de greu risc d’exclusió social. Així com també el seu acompanyament de manera integral mitjançant un pla individual d’inserció que els permetés potenciar les seves capacitats, impulsar la seva autonomia i facilitar el seu procés de millora en aspectes personals, relacionals i laborals.

El projecte ‘Atenció Psicològica’ va sorgir per donar resposta a l’increment de demanda que es va detectar segons les dades obtingudes de la Memòria de 2013 de Càritas Diocesana de Tarragona. El suport psicològic passava de la novena posició durant l’any 2012 a la cinquena posició l’any 2013 en l’ordre de necessitats més demanades.

Pel que fa al tema laboral, se signà un conveni de col·laboració amb la Fundació Endesa per a la realització d’un projecte de formació ocupacional que té com a objectiu principal la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. Aquest projecte s’emmarca dins d’un altre conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i això ha suposat facilitar que la Fundació Endesa i Cáritas Española hagin pogut endegar el primer curs que financen a Catalunya.

També per poder desenvolupar tots aquests projectes d’una manera responsable i cercar el suport social necessari, es posà en marxa el projecte ‘Empreses amb cor’, que té com a finalitat oferir a les empreses, fundacions, associacions empresarials i altres agents socials la possibilitat d’obrir camins de col·laboració per millorar les condicions dels més desfavorits i així posar a les persones necessitades en el centre de totes les accions de Càritas.

Simultàniament a tot això hem treballat per dignificar cada vegada més els espais d’atenció de les Càritas parroquials i interparroquials, perquè l’objectiu del nostre servei als altres se centra en la dignitat de les persones.

Comentarios
Multimedia Diari