On és el ric patrimoni sonor del Corpus a Tarragona?

19 mayo 2017 22:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dissabte passat vaig llegir al Diari: «Aquestes celebracions [referint-se a la imminent festivitat de Corpus] atresoren un ric patrimoni sonor». I de seguit vaig pensar: I on està aquest ric patrimoni sonor a Tarragona? Doncs no hi és. Amb el retall del conveni que l’Ajuntament té amb la Banda Unió Musical de Tarragona, es va suprimir la música a la professó que és el motiu de la festa. Aquest fet em porta a pensar en una incultura més que en cultura, si tenim presents que la Processó de Corpus de Tarragona és de les primeres de l’Estat i que data de l’any 1357.

Per això, per talque la incultura es torni en cultura, i aquest «ric patrimoni sonor» torni als carrers de Tarragona per Corpus, s’està preparant una banda per a l’ocasió. Això sí, fruit de la iniciativa i col·laboració de particulars. Des de l’Ajuntament, no només no és facilita, sinó que es posen pegues...

L’any passat volien fer pagar la iniciativa d’unes famílies particulars que volien recuperar la tradició de les catifes de Corpus... i els van fer escombrar el carrer, a la qual cosa també obliguen enguany... i ja em sembla massa que l’Ajuntament vulgui cobrar les tanques per protegir les catifes ..

Tarragona, amb la professó, no està entre les poques de Catalunya que són patrimoni immaterial de la humanitat.... no m’estranya.

Joan Enric Bonastre

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari