PER UN MILIÓ D’EUROS. Gestionar els feixos de bitllets i la discreció

1997. Estats Units. Roben 17 milions de dòlars d’un furgó de l’empresa Loomis. 2017. El Prat de Llobregat. Roben 1 milió d’euros de l’empresa Loomis 

25 junio 2018 07:34 | Actualizado a 25 junio 2018 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

‘The Washington Post’

Kelly Camp-bell combinava el Prozac amb la marihuana –un còctel tòxic–, no era feliç amb el matrimoni –ni amb el marit– i no tenia la vida que volia: una casa al camp, una piscina i diners suficients per no dependre de cap home. Feia poc que havia deixat la feina de conductora de furgons blindats de l’empresa Loomis, que es dedica al transport de diners. Va trucar a un excompany, al David Ghantt, que encara hi treballava. 

Catalunya, gener de 2017

La bossa d’esport Nike no se la pot oblidar, l’omplirà tota; el David. Confia que passarà desapercebuda, molta gent en porta. Potser no pensa amb el pes, ni tampoc amb la forma que agafarà la bossa quan estigui plena; perdrà discreció i no sé si n’és conscient. Les claus, no les pot perdre, sense elles no arribarà enlloc. 

‘The Washington Post’

David Ghantt hi va estar donant voltes a la proposta de la Kelly. Va llegir un llibre sobre robatoris: hi deia que el primer any s’ha de ser molt discret, perquè l’FBI està molt a sobre, però a partir del segon any ja no hi destinen tants efectius a seguir el cas. La Kelly no li havia explicat al David, que la idea de robar a Loomis era de l’Steve. El coneixia des de l’institut i d’ell se’n deia que havia guanyat diners fent declaracions falses d’impostos i també se’l vinculava amb un homicidi.

Catalunya, gener de 2017

Este matí a Loomis arriba un palet de diners del Banc d’Espanya. El Francisco, que és vigilant de seguretat, està al centre de control. No fa molts anys que treballa a l’empresa, però ha aprofitat per conèixer bé el terreny. Fa temps que prepara el pla i avui l’executaran. El David, el seu nebot, ja té les dos claus que ell li va donar: una per manipular el muntacàrregues i la clau mestra, per anar obrint portes fins a arribar a la cambra dels diners. El David ja hi és. El Francisco comprova amb les càmeres de seguretat en quin muntacàrregues estan els bitllets i li ho comunica per l’intèrfon.

‘The Washington Post’

Unes besades amb la Kelly van ser suficients perquè en David cregués que se n’anirien tots dos amb els diners i començarien una nova vida junts. El pla: després de robar el furgó blindat de Loomis, David marxaria a Mèxic i la Kelly hi aniria amb els seus dos fills. Però, l’Steve tenia un pla complementari: matar el David.

Catalunya, gener de 2017

Omple la bossa de feixos de bitllets de 50 euros i marxa. Fora l’estan esperant dos amics en un cotxe. En arribar a casa comença a repartir els diners, a l’hora de repartir ja són més gent. Començarà a gastar-se’ls, amb roba cara i un cotxe. I aixecarà sospites.

‘The Washington Post’

Hi havia més de 17 milions de dòlars. En David va emportar-se’n a Mèxic, 25.000, a l’espera que li anessin enviant la resta. Sol a l’apartament de Cancún, aviat va adonar-se’n que ni estaria amb la Kelly, ni li enviaven els diners que li pertocaven. Mentrestant, la dona de l’Steve havia preguntat al banc quants diners en efectiu podia ingressar sense haver de declarar-los. «No provenen de la droga»; va advertir al banquer.
Catalunya, gener de 2017
El Francisco dóna una bossa amb gairebé 500.000 euros a la seua parella, la Mari Carmen; perquè li guardi. El David, una altra al seu pare, sense que ell sàpiga què hi ha, ni d’on prové.

‘The Washington Post’

L’Steve i la seua parella, la Michelle, van comprar-se una mansió i la van pagar en efectiu, com el BMW i un bust de Juli Cèsar. Tot en cash. La Kelly també va comprar-se un cotxe car i l’Eric va deixar la feina i se li notava que tenia feixos de diners que gastava ràpidament i de manera vistosa. El David va fer sort, l’FBI els va detenir a tots, abans que el sicari contractat per l’Steve el matés. Només van recuperar 2 milions de dòlars. Al David, Loomis li pagava a 8 dòlars l’hora. 

Catalunya, gener de 2017

La fiscalia demana cinc anys de presó per al Francisco per robatori amb força. I tres per al David. Tots dos estan a presó. El judici serà a finals de mes. Hi ha més acusats. Loomis ha recuperat la meitat del botí però ha patit una sotragada a la imatge. 

 

Periodista. Nascuda a l’Ametlla de Mar. Autora del llibre ‘Sense cadàver/Sin cadáver’. A TV3 informa de notícies de l’àmbit judicial, policial i de la seguretat. 
 

Comentarios
Multimedia Diari