Participació ciutadana a Tortosa?

19 mayo 2017 23:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que el proper dilluns s’aprovarà el nou Reglament de Participació Ciutadana. Ferran Bel informa que la redacció del text ha estat complexa. I jo dic, ho deu haver sigut molt ja que el Reglament Orgànic Municipal data del 8 de novembre de 1985! Ha d’haver estat molt complex per trigar 30 anys, 30 anys!

Si s’ha trigat 30 anys en treure un Reglament no és per la seva complexitat, és per la manca total d’interès d’acostar la presa de decisions a la ciutadania. En trenta anys no s’ha fet cap consulta municipal ni audiència pública ni cap gest per promoure la participació. Algú s’ha sentit consultat a la ciutat de Tortosa?

Aquesta és una altra mesura electoralista, una altra promesa que no es complirà. S’acosten les municipals i els partits que promouen la participació pugen amb força. Solució? Prometre el que sigui. Com ara que es promet el soterrament de la c-12, una obra faraònica, que passa just pel costat del també promès nou hospital, que tots esperem encara. On està la tant esperada piscina municipal? I la zona d’oci al pont del tren?

Els polítics confien massa en la nostra falta de memòria, sobretot quan s’acosten eleccions.

Assís Torres Muratet

(Jesús. Tortosa)

Comentarios
Multimedia Diari