Pastorets a l’estiu. Fer cagar el tió ho veig més complicat

Una cavalcada de Reis en ple agost. Al cicle festiu de Nadal, li pot passar com a la Setmana Santa, i mira que aquest és força més alegre i carregat de tradicions que ens convoquen a centenars d’activitats 

07 junio 2020 13:38 | Actualizado a 07 junio 2020 13:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els gintònics casolans i nocturns començaran a tenir competència des de demà mateix:  la Moncloa autoritza que obrin discoteques i bars d’oci, però que no s’hi pugui ballar, només beure i trobar-s’hi i parlar. Les trobades a la tercera fase ja es poden fer a les nostres regions sanitàries, les del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. També a l’Alt Pirineu-Aran. Seran les primeres de Catalunya, a l’espera que la setmana vinent, amb el sorpasso que demana Barcelona, ja hi arribin totes, també Lleida. Això de la desescalada per fases és com passar de curs o com superar nivells en un videojoc. Hi associem l’estímul d’una nova conquesta, la de passar a ocupar més percentatges de superfície en un restaurant o bar, o d’anar obrint ja siguin museus  ja siguin cines o teatres. Tot això per anar deixant enrere el malson.

I ara que arribem a la fase de ressonàncies galàctiques, també ens diuen que ja ens podem moure entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Tinc ganes d’anar a l’Ebre de recórrer aquest paisatge únic a Europa. Encara no he tingut temps de veure les ferides del Glòria i vull saber què ha refet el mar. Vull veure el Delta en primavera ja que a l’estiu té un altre color, i cada color canviant durant l’any mereix una visita. Em proposo fer un viatge que tot i ser una trobada de la tercera fase no trencarà la barrera del so, però que em tornarà al camí del paladar gravat a la memòria. 

Tinc ganes d’anar a l’Ebre. Encara no he tingut temps de veure les ferides del Glòria i vull saber què ha refet el mar

Per a mi, anar a l’Ampolla és anar al Roca Plana/Casa Pollastre, i assaborir uns fideus o un arròs, és un viatge que m’hi fa veure els pares i a mi mateix de jovenet. Com en aquesta campanya de promoció que ara fa la Costa Daurada. El contacte renovat cada any i el tracte de la família Estorach, sempre atent i exquisit, és d’aquelles coses que et fan sentir a casa. Viatjar per ser a casa. Aquest estiu serà així, ha de ser així.  

La realitat turística de les nostres comarques és tan potent i tenim tants racons per descobrir o redescobrir, que fa que no t’ho acabis mai.

Aquest estiu serà  el de viatjar per ser a casa. A les nostres comarques tenim tants racons per descobrir o redescobrir que no te’ls acabes mai

Hi trobem des del llegat romà de Tarragona o el modernisme de Reus, la ruta dels genis, Pau Casals, Miró, Picasso, que ens poden fer anar al Vendrell, Mont-roig o Horta de Sant Joan. Poblet,  Santes Creus, la Cartoixa de Scala Dei. Els Ports, Prades, la Mussara. I la costa, amb Cambrils on Can Bosch que ha anat resistint, com d’altres restauradors, guanya visibilitat a la xarxa amb les receptes de l’Arnau, ens esperen a tots plegats buscant la nova normalitat. 
Però si entenem com a vida normal la que dúiem abans del 14 de març, molt em temo que ens costarà. El pitjor dels escenaris, segons previsions del Sistema d’Emergències Mèdiques, és que hi podria haver un rebrot cap a l’octubre amb un pic màxim de contagis cap a finals d’any. El nou hipotètic brot s’allargaria fins a l’abril, tot i que sense la virulència d’ara. 

Ja està bé que mentre anem sortint del túnel es pugui fer la previsió de quan hi tornarem a entrar i de quina allargada tindrà, perquè això ens recorda que no podem baixar la guàrdia. Amb aquest panorama em sembla que començaré a buscar la barretina i la samarra a l’armari per poder fer Els Pastorets aquest estiu. Fer cagar el tió ho veig més complicat i no sé ben bé què podem fer amb l’Home dels Nassos i ses majestats els Reis d’Orient.

Al cicle festiu de Nadal, li pot passar com a la Setmana Santa, i mira que aquest és força més alegre i carregat de tradicions noves i velles que ens convoquen a centenars d’activitats entre Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis. El cantant Enric Hernàez cantava als 80 Una foguera de Sant Joan en ple gener, doncs ara haurem de canviar la lletra i cantar una cavalcada de Reis en ple agost. 

*Xavier Graset. Dirigeix i presenta ‘Més24’ (TV3) i n’havia fet altres com ‘L’oracle’. Va començar a Ràdio Salou i va ser promotor de Canal Reus TV.

Comentarios
Multimedia Diari