Penedès Marítim guanya presència

Tot i que durant la primera etapa van caure algunes crítiques, no podien esperar que algú pensés en aquest territori perifèric

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A finals de 2011 hi vàrem començar a pensar. La franja del litoral penedesenc necessitava un projecte que sumés sinergies amb les denominacions de Costa Daurada, Costa Barcelona i Enoturisme Penedès.

Va ser a la primavera del 2012 quan conjuntament amb Cubelles vam llançar la marca Penedès Marítim, amb la voluntat que amb el pas del temps es pogués expandir cap a la resta dels municipis litorals del Garraf i del Baix Penedès.

Hem crescut, i molta gent no troba estrany que el litoral penedesenc es torni a anomenar Penedès Marítim, com a principis de segle quan li volien posar aquest nom a la que acabaria sent la comarca del Garraf. Nosaltres el que volíem era proposar un projecte per a un territori que pateix la crisi més gran que ha colpit Catalunya en els últims segles.

Tot i que durant la primera etapa ens van caure algunes crítiques, teníem clar que no podíem passar quatre anys més esperant que alguna persona de la Diputació o de la Generalitat pensés en aquest territori perifèric. La resposta l’havia de donar el propi territori, des del baix, que fos el territori qui proposés un projecte.

Amb el temps les administracions ens van donar la raó, tot i les reticències que van posar al principi argumentades en el fet de no crear noves marques que afavorís la confusió, però entenien que el Penedès té prou identitat territorial. Si el Penedès fos província, tindríem una marca, però com que no ho som, ens consta el doble.

No proposem altra cosa que copiar el model del Penedès interior i la seva promoció amb l’Enoturisme Penedès. Som el complement ideal del enoturisme amb llits turístics, platges, experiències...

De cara a la pròxima legislatura sembla que la cosa pinta bé. En breu estrenarem el tiquet turístic ‘Vine al Penedès Marítim’ de RENFE en col·laboració amb Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell i el Vendrell. Aquesta primera col·laboració pot donar els seus fruits en ulteriors i millors col·laboracions.

Comentarios
Multimedia Diari