Però què diu el candidat?

Abelló es compromet que TGN tingui un milió de pernoctacions. El 2014 n´hi va haver més

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En algunes ocasions, quan arriba una campanya electoral, hi ha candidats que tenen poc a dir, poc a proposar i poc a crear. Quan això es produeix, es dediquen a parlar, parlar i parlar. I encara hi afegiria una cosa més: es dediquen a ficar la pota. Avui, a Tarragona, hem tingut un clar exemple d’aquesta realitat.

El candidat de CiU ha ofert tota una lliçó de com ficar la pota. Perquè resulta que, a Tarragona, les xifres parlen per si soles. M’explico. Durant l’any 2014 es van produir a Tarragona 1.177.097 pernoctacions. Però el candidat es limita a criticar tot el que es fa a la nostra ciutat, aliè a la seva realitat i a unes dades que es van fer públiques al mes de gener. Aquest desconeixement el porta a anunciar que salvarà el turisme, per a la qual cosa es compromet a aconseguir que el nombre de pernoctacions a Tarragona sigui d’un milió.

És a dir, el candidat de CiU creu que salva el turisme de Tarragona fent que hi hagi 177.097 pernoctacions menys a la ciutat. Increïble. Arribats en aquest punt, m’imagino el somriure del lector i no sé si tancar aquí l’article o continuar per oferir algun consell al candidat de CiU sobre la realitat turística de Tarragona.

A banda de les molt positives xifres de pernoctacions, també cal recordar-li que en els vuit anys de govern Ballesteros, hem passat de 900.000 a 2.700.000 visites turístiques. És a dir, hem triplicat aquest aspecte.

Les polítiques de Ballesteros en política cultural, en patrimoni, en festes i en promoció necessàriament ens han de fer confiar que aquesta xifra de pernoctacions es veurà notablement incrementada. És una llàstima que el candidat no valori aquest increment en les pernoctacions respecte a les que es produïen durant l’etapa de govern de CiU i PP. És una llàstima que el seu programa electoral sigui tan poc ambiciós, que en lloc de créixer proposi minvar, i en lloc d’aportar propostes concretes i ben fonamentades, es dedica a inventar frases buides i accions indefinides i que mai no concreta.

D’altra banda, convé recordar que, per primera vegada, el Patronat Municipal de Turisme està creant un producte propi, basat en allò que som i en allò que fem. En aquest sentit, Tarraco Viva o Tarragona ciutat de castells són clars exemples del model turístic que estem construint. Per tot plegat, espero i confio que algú li digui al candidat de CiU que cada vegada que intervé per parlar del comerç, del turisme o del patrimoni de Tarragona, està perjudicant la imatge i el prestigi no ja de l’equip de govern, sinó de la ciutat. I que no pot ser governant qui no mira la seva ciutat amb il·lusió, amb afecte, amb orgull i té una visió positiva de la ciutat i de la seva gent.

Comentarios
Multimedia Diari