Peticions 'a la babalà'

19 mayo 2017 20:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De cap manera em puc considerar un nostàlgic del temps viscut els darrers 60 anys, però no entenc de cap manera que es vulgui triturar la història de les ciutats i els pobles eliminant de cop i volta tot un període que, ens agradi o no, en la majoria dels casos era imprescindible que existís amb persones al capdavant. Un altre tema és si el personatge gaudia fent malifetes o executant accions punibles.

Els darrers temps hem vist com retallen la història d’Anton Joan Pau Maria Prim i Prats, a qui voldrien, també, eliminar parcialment de la història.

Afortunadament, tant a Reus com a altres ciutats i viles, la majoria de càrrecs, no electes d’aquella època, no van ser el dimoni. Per això no es pot generalitzar tenint en compte només el període de temps.

Per què no intenten eliminar objectes com ara els cartells indicadors del nom d’un carrer com ara: carrer A, carrer B o carrer K, que encara observem al barri Fortuny de Reus? Per què no es demana que mostrin la foto de l’alcalde de Reus dels 10 minuts? El recanvi va ser motivat per qüestions de partit. Això és història real! I per no ser més totxo, només recordar que, de ben segur, algun dels membres del partit, home o dona, no estarà gaire d’acord amb la petició si recorda els orígens propers de la seva família.

J. A. Carricondo Oyonate

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari