Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Plou o fa sol?

D'un temps ençà els partits liberals / conservadors han reeixit a apropiar-se d\'uns valors als quals l\'esquerra, de forma incomprensible, ha renunciat

Josep M. Arauzo

Whatsapp

D’un temps ençà els partits liberals / conservadors han reeixit a apropiar-se d’uns valors als quals l’esquerra, de forma incomprensible, ha renunciat. Així, valors com ara l’esforç, el sacrifici, o els incentius a la feina ben feta, han desaparegut progressivament de l’imaginari col·lectiu dels partits situats a l’esquerra de l’espectre polític i han passat a engruixir l’argumentari dels partits de caire més liberal i/o conservador. A França, per exemple, en tenen un exemple clar amb els postulats del Front Nacional al voltant de matèries sensibles com ara la immigració o la seguretat, que arriben molt sovint (massa, potser) a extrems força inversemblants. Així, no és estrany que davant de qualsevol pronunciament de Marine Le Pen del tipus «avui fa bon dia», els líders anomenats «progressistes» surtin a corre-cuita a declarar que «avui plou»... encara que a l’Hexàgon hi faci un sol espaterrant. Té sentit, això? De ben segur que no. De fet, només serveix per crear falses frontisses i divisions socials i, al cap i a la fi, fa que no s’abordin amb rigor i seriositat els aspectes claus de la gestió de la cosa pública. El casés que, tingui o no tingui sentit,passa.

Al nostre país, però, no sembla que ens hi trobem molt lluny, sobretot al voltant dels termes que tothom reconeix com a «sensibles», quasi bé sempre al voltant de la immigració i els processos d’integració social. I és que és sobre aquests temes que els partits de caire conservador han pres avantatge a formular primer (de manera molt clara) un conjunt de plantejaments contraris a la lliure circulació de persones procedents de fora de la UE, a denunciar determinades pràctiques delictives comeses per alguns d’aquests ciutadans, a queixar-se d’un suposat tracte de favor pel que fa a l’accés a prestacions socials o, entre d’altres, a qüestionar l’encaix de pràctiques com ara el vel femení en l’àmbit de la nostra societat.

Arribats a aquest punt ens hauríem de preguntar si plou o si fa sol. De vegades no ho sabem i ens acabem refiant del que ens diuen els nostres polítics. El problema és que molt sovint ni ells ho saben, i llavors simplement es limiten a reproduir / contradir el que han dits els seus col·legues més matiners.

Una societat madura com la nostra no hauria de necessitar tants intermediaris per formar-se una opinió serena i racional sobre el món on vivim. I és que per saber si plou o si fa sol només cal treure el cap i mirar per la finestra.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También