Pressupostos pel canvi

En un marc de moltes espe-rances i incerteses sobrevin-gudes, crec de debò que val la pena sumar forces i cercar amb diàleg els camins que ens permetin una recuperació social i econòmica amb menys entrebancs
 

07 enero 2022 10:35 | Actualizado a 07 enero 2022 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa aproximadament dos anys i mig, la suma dels quatre grups polítics que ens vam expressar explícitament per un canvi a la ciutat em van investir com a alcalde de Tarragona. Ens va unir un anhel de transformació, de situar la nostra ciutat entre les capdavanteres en equitat social i prosperitat econòmica. Una ciutat amb qualitat de vida i on tots els projectes vitals es poguessin traçar. Una ciutat amb capacitat d’atracció, que no pot ser de ningú en concret i on ningú se sentís aliè.

L’esperit d’aquest canvi és indubtablement viu a hores d’ara. Renovadament viu perquè s’ha evidenciat cada dia més imprescindible. Amb un rumb clar i dues premisses invariables: cohesió social i sostenibilitat, construïdes amb iniciatives coherents en tots els camps.
Un rumb que es manté malgrat les dificultats que el govern i els ciutadans hem hagut d’afrontar. Sobretot les dificultats provocades per la crisi sanitària, econòmica i social més gran en moltes dècades, que ha causat estralls en molts sectors de la societat. Una situació a la qual plantem cara amb decisió, treball i humilitat, estant al costat de les persones i dels sectors econòmics més afectats i buscant complicitats en totes les direccions.

Cohesió i sostenibilitat paleses en el programa d’inversions del pressupost 2022. Inversió pública en totes les zones de la ciutat, que generarà llocs de treball, transformarà Tarragona i saldarà reclamacions històriques dels veïns. Un programa de reactivació econòmica i social que posa l’èmfasi en aquells sectors vinculats a l’economia de proximitat: comerç, turisme, cultura, patrimoni i esport.
Uns pressupostos compromesos amb l’equilibri climàtic i la regeneració paisatgística que han de servir de palanca per aconseguir fons Next Generation dels diferents components a què optem. Uns pressupostos que tenen la descarbonització de la mobilitat i la millora de la qualitat de l’aire objectius irrenunciables que ens permetran avançar en la connexió de tots els punts de la ciutat amb carrils bici, apropant-nos als models de les ciutats més compromeses amb el medi ambient.

Amb un horitzó clar de transformació energètica i digitalització en els camps de la indústria, la logística i la mateixa Administració municipal. Honestedat en la gestió, transparència, equips directius amb perfils professionals, millora dels processos interns per donar resposta més diligent a les necessitats ciutadanes són objectius que marquen el camí del nostre govern.

Un govern que incideix en la cohesió social quan planifica. Quan inverteix en habitatge social com mai s’havia fet a la nostra ciutat i quan assumeix el repte d’enfrontar-se a la segregació escolar. Un govern per al qual tothom hi compta, sigui quin sigui el seu origen, llengua o creença, de manera molt especial les nenes i els nens. Ells són la pedra angular de la societat que volem, oberta, amb igualtat d’oportunitats i sense discriminació.

En un marc de moltes esperances i incerteses sobrevingudes, crec de debò que val la pena sumar forces i cercar amb diàleg els camins que ens permetin una recuperació social i econòmica amb menys entrebancs. Els pressupostos que com a govern hem presentat haurien de ser el punt de trobada en clau de prosperitat i progrés social. El camí més ràpid i directe que no està barrat a ningú, especialment a les forces de progrés que s’hi poden identificar plenament. N’hi ha d’altres de camins, més costeruts, que et porten al mateix lloc i als que no renunciem, perquè la necessitat de canvi a Tarragona és més important que la dificultat del camí a transitar.

Comentarios
Multimedia Diari