Priorat, un diamant en brut

El Priorat es mereix més atenció, és un diamant en brut que esperem poder polir

19 mayo 2017 19:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sembla estrany, però ja fa un any de les darreres eleccions municipals, punt de partida de la primera experiència com a membre de l’equip de govern municipal de la Morera de Montsant. Temps suficient per poder reflexionar sobre les necessitats del territori que hem pogut identificar i que valorem com a prioritàries.

Patrimoni cultural, paisatge i vi són els principals valors del nostre municipi, com ho són de tota la comarca del Priorat. Ja fa uns anys que fem una aposta ferma per centrar en aquests valors la promoció turística de la nostra comarca, però ¿disposem de les infraestructures mínimes suficients per acompanyar degudament aquest procés? Aquesta és una de les nostres principals inquietuds en la gestió del nostre municipi. Quina és la nostra realitat? A quines inquietuds ens referim? Parlem-ne.

Per assumir els 30.000 visitants anuals que arriben a la Cartoixa amb autocars i cotxes, el nucli d’Escaladei no compta amb els serveis i infraestructures mínimes. No es disposa de zones d’aparcament, el camí d’accés del poble fins a la Cartoixa és estret i d’un únic sentit, en resum, la mobilitat és una problemàtica que apareix cada cap de setmana i en períodes de vacances, i genera conflictes importants entre veïns i visitants. No ens podem estar d’afegir les dificultats per unes carreteres deficients i la manca de senyalització dels nostres municipis, sent un dels temes que més queixes provoca entre els visitants.

La promoció turística del Priorat és possible i necessària. Tenim pobles pintorescos amb paisatges més que espectaculars i una oferta turística creixent però limitada per aquesta manca d’infraestructures.

Una altra problemàtica amb què ens trobem és la de l’escàs o gairebé inexistent transport públic. Si el que volem és una comarca més sostenible, el transport públic és essencial. Volem posar l’accent en totes aquestes limitacions que afecten tant el jovent com la gent gran.

Explicant les nostres preocupacions el que volem és plantejar el nostre convenciment que tenim un patrimoni històric, cultural i natural molt ric, però que la manca d’infraestructures i serveis bàsics no ens permet rendibilitzar tot el nostre potencial i, fins i tot, pot arribar a perjudicar-nos de forma notable. Els turistes que topen amb aquestes deficiències poden decidir fàcilment no tornar. El Priorat es mereix més atenció, és un diamant en brut que esperem poder polir entre tots.

*Meritxell Martorell és regidora de Cultura i Promoció Turística de l’Ajuntament de la Morera de Montsant.

Comentarios
Multimedia Diari