Que quedi la salut i que torni el turisme

05 enero 2021 09:20 | Actualizado a 05 enero 2021 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Estimats Reis d’Orient,

El meu nom és FEHT i represento a la majoria del sector turístic de la província de Tarragona. Acabem de passar l’any més complicat de la nostra història, però malgrat tot ens hi hem esforçat. Fa temps invertint molt a la nostra destinació, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, per convertir el conjunt de la Catalunya del Sud en un referent turístic europeu. I a més, aquest any, ens hem adaptat per donar les màximes garanties sanitàries a les famílies que ens han visitat.

Tot i l’esforç, no hem pogut dur a terme la nostra tasca amb normalitat i moltes persones s’han quedat sense feina, alguns establiments fins i tot no han pogut obrir i, els que ho han fet, amb unes condicions que mai haguéssim imaginat. I ho entenem, la salut és el més important i l’arribada de la Covid-19 ha trasbalsat les nostres vides i les dels nostres Governs que, dia rere dia, han anat prenent decisions sovint amb una sensació d’improvisació.

I és per això que aprofitant la vostra visita anual, aquest any us voldríem demanar que ens ajudéssiu en les següents qüestions:

- Que les vacunes funcionin i posem fi entre tots amb la pandèmia d’aquest Coronavirus; que tots no hàgim de lamentar més pèrdues entre els nostres éssers estimats i que els actuals malalts es recuperin del tot ben aviat.

- Que tots els professionals i serveis sanitaris puguin tornar a la seva activitat en condicions normals; hem de recuperar el funcionament habitual del nostre preuat sistema sanitari.

- Que recuperem una autèntica normalitat a la vida i les relacions entre les persones; volem tornar a ajuntar-nos, poder xerrar i relacionar-nos.

- Que totes les administracions públiques i governs responsables estiguin prou encertats, àgils i determinats perquè prenguin ja les següents decisions que ajudin –de veritat– a la sostenibilitat del nostre sector turístic:

- Ajudes econòmiques directes per a la supervivència de les empreses mentre duri la crisi.

- Més flexibilització i mesures específiques per aplicar ERTO adaptats a la gravíssima situació concreta del sector.

- Pressionar a les entitats financeres per allargar els crèdits i ampliar els ICO.

- Reducció de les taxes i impostos per ajudar a la liquiditat que no tenen les empreses, donada la seva actual nul·la activitat, i així que no hagin de tancar.

- Portar d’una vegada els recursos econòmics provinents dels Fons europeus destinats a la recuperació de l’activitat econòmica del turisme.

- Posar en marxa un Pla de promoció potent per dinamitzar la destinació.

Bé, sabem que no són poques ni senzilles les coses que demanem, però sí són totes fonamentals perquè la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre recuperin de nou el seu lideratge i col·laborin a la prosperitat de tota la Catalunya del Sud. Només així aconseguirem que milers de famílies puguin conservar els seus llocs de feina i que el turisme continuï essent cabdal per l’activitat i creixement econòmic del territori.

Certament és una llarga llistes de coses, però no voldríem deixar-nos la més important: Salut i felicitat a totes les persones del nostre territori i de totes les parts del món que ens visiten.

Us desitgem un bon viatge. Fins aviat!

Berta Cabré: Presidente de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari