Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Qui diu que Espanya no guanya Nobels?

Un estudi de la Universitat de València ha guanyat el Premi IG Nobel de la Pau per demostrar que els insults al volant provoquen accidents de trànsit.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
La ministra portaveu Isabel Celaá mereix el premi IG Nobel de la Pau. EFE

La ministra portaveu Isabel Celaá mereix el premi IG Nobel de la Pau. EFE

Espanya té molt poca presència als Premis Nobel. En canvi, no és el mateix cas en els Premis IG Nobel, una convocatòria que fa la Universitat de Harvard, als Estats Units, per reconèixer els treballs científics més esbojarrats de l’any. Per exemple, l’IG Nobel d’Educació Mèdica d’enguany ha estat per al doctor japonès Akira Horiuechi que s’ha fet una colonoscòpia a ell mateix. I l’IG de Medicina se l’ha endut un grup de científics nord-americans que han aconseguit demostrar que pujar a les muntanyes russes accelera l’expulsió de les pedres del ronyó. La investigació, duta a terme a l’atracció Big Mountain de DisneyWorld de Florida, obre una nova finestra de negoci a PortAventura que, a partir d’aquesta evidència científica, podrà entrar amb el Dragon Khan i el Shambhala a competir directament amb la Fundació Puigverd. El premi IG Nobel de la Pau ha estat per a un grup de científics de la Universitat de València que ha estudiat la freqüència i els efectes dels insults dels conductors en els accidents de trànsit. A més insults, més riscos. Francament, si es tractava de premiar algun espanyol, hauria donat el premi IG Nobel de la Pau, ex aequo, a la ministra portaveu del Goveern central, Isabel Celaá, i a la indústria armamentística espanyola, capaç de fabricar «bombas de alta precisión que no se van a equivocar matando yemeníes».

Temas

Comentarios

Lea También