Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Qui incompleix la Constitució?

Whatsapp

El Govern de Madrid recrimina sempre a Catalunya que quan reclama més autonomia o la independència va contra la Constitució. No diu mai, però, si el mateix Govern l’incompleix quan s’oblida d’aplicar els articles 14, 31 i 138.

L’article 14 diu que «Los españoles son iguales ante la Ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de... condición o circunstancia personal o social». L’article 31.2 diu: «El gasto público realizará una asignación equitativa de los recursos públicos...» I l’article 138 diu: «El Estado garantiza la realización efectiva del principio de solidaridad, consagrado en el art. 2 de la Constitución, velando por el establecimiento de un equilibrio económico, adecuado y justo entre las diversas partes del territorio...»

Aquests articlets –tan importants com l’1 i el 2 per cert– ordenen clarament que no pot existir L’ENORME dèficit fiscal que a Catalunya es pot xifrar entre 10 mil i 16 mil milions d’euros anuals segons s’entengui al resultat del benefici-pèrdua econòmic o al resultat d’entrada-sortida dinerària, i que es repeteix des de fa moltíssims anys. El Govern ha trigat anys a publicar la «seva» xifra de Balança Fiscal, que recentment concretà en «només» 8 mil milions, havent inventat un nou mètode de càlcul.

És curiós recordar que José Luis Rodríguez Zapatero digué: «Se van a publicar las balanzas fiscales, pero no servirán de nada» (!) (o sia, no es corregiran els dèficits de la Comunitat Autònoma).

Dèficit fiscal que ocasiona un ofegament econòmic del qual ara ja s’adonen els nous governs de València i Balears, que també l’han patit durant anys, com Catalunya, però que no gosaven dir res perquè estaven dirigits pel govern del mateix color que el de Madrid!

O sia, cal veure ben clar qui és que comença a infringir la famosa Constitució abans que acusar als habitants de Catalunya, quan reclamen deslliurar-se del Govern de Madrid de qualsevol color que sigui.

Francesc Font de Rubinat

(Advocat. Reus)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También