Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Opinion EL VORAVIU

Qui no sap com creix un roure no sap res

Lluís Foix i la terra mantenen uns «diàlegs íntims».

Josep Ramon Correal

Whatsapp
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, saluda Lluís Foix en la presentació del seu darrer llibre a Tarragona. LLUÍS MILIAN.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, saluda Lluís Foix en la presentació del seu darrer llibre a Tarragona. LLUÍS MILIAN.

Josep Pla, mentre passejava per Brooklin, es preguntava: «què deu passar ara a Palafrugell». De la mateixa manera, Lluís Foix, des de la més remota ciutat del món, també es qüestionava: «què deu passar ara a Rocafort de Vallbona». L’anècdota resumeix molt bé el sentit del llibre El que la terra m’ha donat, última obra de l’insigne periodista, que fou presentada ahir a Tarragona de la mà d’Antoni Coll. Foix, que ha escrit cròniques des de 84 països del món, s’atura a escoltar la terra, perquè Foix i la terra mantenen uns «diàlegs íntims». De la rubinada de pensaments que Lluís Foix ens va regalar ahir faig la següent tria:
«La terra no sabrà mai mentir». «La terra tornarà a tenir preponderància sobre l’home». «La cultura tecnològica se salvarà gràcies a la terra». «A Anglaterra, quan surts de les ciutats, és impossible aparcar. Tota la terra està delimitada per tanques». «Enguany les guineus estan grasses». «No trenqueu mai la branca d’un arbre». «Hem de respectar la natura». «La política s’haurà de ruralitzar, en el sentit que haurà de tornar a la terra». «Lincoln i el general Lee van fer les paus abans que acabés una guerra que va costar 800.000 morts». I l’última, de Goethe: «qui no sap com creix un roure no sap res». Nota final: el llibre ha servit l’autor per amortir els efectes del procés. També li servirà al lector.

Temas

  • el voraviu

Comentarios

Lea También