Rajoy i el PNB

19 mayo 2017 15:25 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No he llegit ni escoltat els senyors Iceta, Ribera, Felipe González, Alfonso Guerra, Susana Díaz, Marhuenda, etc., cap retret, queixa ni objecció a les concessions que ha fet el govern de Rajoy al PNB, per tal d’obtenir els 5 vots que li manquen per aprovar els pressupostos generals de l’Estat.

Estem parlant de 1.400 milions addicionals que el govern d’Urkullu disposarà per la revisió a la baixa de la quota basca dels darrers 10 anys, de l’obtenció d’una rebaixa de 500 milions pel que fa a les aportacions que Euskadi ha de fer a l’Estat i de les inversions del govern espanyol per import de 4.000 milions per la Y basca i la seva connexió amb França. Tots muts i a la gàbia.

A sensu contrario, recordem que Artur Mas va demanar el juliol del 2014 a Rajoy, 23 propostes, entre les quals es trobava la transferència de 3.900 milions pel compliment de la disposició addicional 3a de l’Estatut quant a inversions en infraestructures no realitzades per l’Estat.

La resposta de Rajoy va ser negativa malgrat l’imperatiu legal que l’obligava a complir-la. No fa massa temps, el senyor Ribera de Ciudadanos deia que «els privilegis no es copien, s’eliminen» rebutjant qualsevol extensió del model basc a Catalunya. Quosque tandem Ribera, abutere patientia nostra?

Antoni Vilanova Casals

(Barcelona)

Comentarios
Multimedia Diari