Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Rajoy i el PNB

Whatsapp

No he llegit ni escoltat els senyors Iceta, Ribera, Felipe González, Alfonso Guerra, Susana Díaz, Marhuenda, etc., cap retret, queixa ni objecció a les concessions que ha fet el govern de Rajoy al PNB, per tal d’obtenir els 5 vots que li manquen per aprovar els pressupostos generals de l’Estat.

Estem parlant de 1.400 milions addicionals que el govern d’Urkullu disposarà per la revisió a la baixa de la quota basca dels darrers 10 anys, de l’obtenció d’una rebaixa de 500 milions pel que fa a les aportacions que Euskadi ha de fer a l’Estat i de les inversions del govern espanyol per import de 4.000 milions per la Y basca i la seva connexió amb França. Tots muts i a la gàbia.

A sensu contrario, recordem que Artur Mas va demanar el juliol del 2014 a Rajoy, 23 propostes, entre les quals es trobava la transferència de 3.900 milions pel compliment de la disposició addicional 3a de l’Estatut quant a inversions en infraestructures no realitzades per l’Estat.

La resposta de Rajoy va ser negativa malgrat l’imperatiu legal que l’obligava a complir-la. No fa massa temps, el senyor Ribera de Ciudadanos deia que «els privilegis no es copien, s’eliminen» rebutjant qualsevol extensió del model basc a Catalunya. Quosque tandem Ribera, abutere patientia nostra?

Antoni Vilanova Casals

(Barcelona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También