Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

República catalana o Comptat de Barcelona?

Whatsapp

Diuen oradors ara que anem cap a la República Catalana. Sembla que és avançar-se a les decisions que haurà de prendre el nou Parlament.

És cert que actualment ja no hi ha gaires diferències pràctiques entre República i Monarquia, sempre que ambdues siguin representatives, no dictatorials.

Cal ser republicà en països on va bé, com EUA, Alemanya, França, etc.: però cal ser monàrquic en països on va bé: Regne Unit, Suècia, Dinamarca, etc.

Cal tenir en compte la Història: Catalunya no ha sigut mai una República (llevat dels intents del 1931). En canvi sempre ha estat un Principat o un Comtat. Podria ser-ho encara, si la Nació ho vol. Costaria trobar un descendent dels darrers Comtes, però podria nomenar-se un personatge rellevant que iniciés una tradició de Comtes hereditaris. (La monarquia té l’avantatge de que no cal elegir cada uns quants anys el nou Cap de l’Estat).

S’ha pensat que Barcelona és més coneguda al món que Catalunya?

Potser Comtat de Barcelona fora més impactant que República Catalana.

Ben atentament,

Francesc Font de Rubinat

(Advocat. Reus)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También