Resposta a ´El blog del director´

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pel que fa al curiós incident en què ens va veure implicada la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB amb motiu de la participació de la candidata a l’alcaldia de Barcelona per Ciutadans, Carina Mejías, i que el director d’aquest diari va qualificar en el seu blog de «lliçó», voldria manifestar que, efectivament, tot plegat va ser una lliçó de periodisme, però d’un periodisme que no s’ha de fer.

La presència de la candidata a la Facultat no era cap acte electoral, sinó una sessió de classe sense més, on no sembla pertinent que hi hagi càmeres i periodistes asseguts entre els alumnes. Allò contrari hauria estat convertir la sessió docent en un acte electoral. El respecte que ens mereixen la institució i els alumnes ens impedeix caure en aquest parany, precisament en una facultat de ciències de la comunicació i especialment en una assignatura de comunicació política.

Si els estudiants havien d’aprendre una lliçó, l’han rebuda de manera clara veient el que realment va passar i el que després s’ha publicat. Perquè tot això se’ls hi va explicar als periodistes, els quals van decidir obviar-ho, no fos cas que la realitat els espatllés una bona notícia. Cordialment,

 

Josep Maria Català

(Degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. UAB)

Comentarios
Multimedia Diari