Reus, ciutat d'un nou país

L'urbanisme ha d'adaptar-se a les necessitats de la ciutat i no a l'inrevés

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al conjunt de ciutadans de Catalunya ens ha tocat viure uns moments decisius per a l’esdevenir del nostre país. En temps convulsos, on les ideologies i els valors estan deixant pas a populismes, discursos demagògics i de la por sovint mancats del mínim sentit comú, molts de nosaltres tenim la gran sort de mantenir-nos fidels als nostres ideals i a la voluntat de treballar per la nostra ciutat, pel nostre país i pel conjunt de les persones que conformen la nostra societat.

La fidelitat als valors i sentiments republicans fa que siguem radicalment inconformistes i tossudament fidels en la lluita per transformar el marc de convivència del que ens hem dotat, per fer-lo més democràtic i per obtenir la justícia social de la que avui dia la nostra societat n’és orfe. Si el que aspirem és a tenir un Reus millor i una Catalunya independent, hem d’actuar com si aquest somni nostre fos ja una realitat. I fer-ho vol dir escoltar les persones que volen ser escoltades. Fer-ho vol dir anar, fer carrer, conèixer la ciutat. Fer-ho vol dir anar amb el cap ben alt dient que som d’esquerres i que som republicans. Fer-ho vol dir treballar per fer gran el nostre projecte col·lectiu. Fer-ho vol dir treballar per les persones que viuen a Reus. Fer-ho vol dir treballar per la nostra ciutat.

Fer-ho vol dir treballar per fer de Reus una ciutat per un país i un país per la ciutat.

Dir la veritat i acceptar les crítiques és part de la responsabilitat d’aquells que treballem per millorar la convivència col·lectiva. Com també és la nostra responsabilitat el diàleg, per conèixer als nostres conciutadans, la humilitat, per conèixer els problemes dels reusencs, la confiança, perquè cal que el ciutadà sàpiga que no el trairem si confien en nosaltres, malgrat que no puguem acomplir totes les seves expectatives.

Són aquests, valors que han de regir el comportament en el nostre treball i que ens han de permetre fomentar l’orgull reusenc, l’orgull de formar part d’un col·lectiu de persones que estimem i treballem per la ciutat i les seves persones. Per aconseguir-ho potser caldrà desfer el mal camí que ha seguit la ciutat en la gestió urbanística. Els projectes urbanístics han d’adaptar-se a les necessitats de la ciutat i no a l’inrevés. La política d’habitatge i un treball digne com a servei d’interès general, la lluita contra el risc d’exclusió social derivada dels desnonaments o l’atur de llarga durada, la presa de consciència col·lectiva que tots els qui residim a Reus tenim uns drets, però també uns deures envers la ciutat i els nostres conciutadans. De feina, en tenim, però el treball no ens fa por. Nosaltres seguim!

Comentarios
Multimedia Diari