Reus en la construcció del nou país

Fem que Reus sigui protagonista de la història que entre tots estem escrivint

19 mayo 2017 23:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Entre les persones que més han impulsat el moviment civil per la independència de Catalunya a Reus sempre haurem de tenir en compte la tasca del Pere Borràs com a coordinador al capdavant de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Vaig tenir el plaer d’assistir (junt amb altres membres d’ERC-Reus que també ho són de l’ANC) a l’assemblea general del passat 4 de febrer on un emocionat Borràs va passar el relleu a l’Arantxa Ros com a nova coordinadora.

Situar les persones dins els esdeveniments extraordinaris que estem vivint com a país ens ajuda a veure el valor i el compromís del grup, de l’equip, de la força compartida.

Gairebé per finalitzar l’acte, la intervenció de Jaume Marfany, vicepresident de l’ANC, va donar un missatge molt clar als partits polítics independentistes que ens presentarem a les properes eleccions municipals. Marfany va incidir en què ara ja no n’hi ha prou en indicar en el programa electoral que es treballarà per la independència, sinó que cal més concreció.

No és estranya aquesta petició al nostre municipi. La no adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és una vergonya i la prova palpable del resultat del pacte CiU-PP a la ciutat. Un PP que no respecta el dret del poble a decidir lliurement el seu futur i a participar en la construcció d’un nou País.

Per sort, encara som a temps de reconduir aquest trist panorama. Per això, però, ens cal una ERC forta a Reus. Una ERC garant de la participació de l’ajuntament de la ciutat en el procés independentista del país. Una ERC que des de l’ajuntament impulsi mesures enfocades a l’assoliment de la llibertat de Catalunya.

Esquerra no és un partit independentista, és EL partit independentista. No vull ni pretenc desmerèixer altres opcions amb les que podem compartir idees i objectius, però la història ha situat Esquerra com a motor principal pel nombre de persones que ens fan confiança i als que devem l’obligació de dur el procés de manera responsable.

Per tot plegat és evident que les properes eleccions municipals seran especials. No només escollirem els representants que portin a terme les polítiques per a la ciutat, sinó que també escollirem els representants que des del govern de Reus participin decididament en el procés que ens durà a la Catalunya independent.

Fem que Reus sigui protagonista de la història que entre tots estem escrivint i que ens permetrà construir un nou país amb unes millors condicions de vida per a les generacions presents i futures.

Comentarios
Multimedia Diari