Reus i l'Hospital, referència en salut

Cal mantenir el consens històric que ha fet possible l'Hospital Sant Joan

19 mayo 2017 23:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus s’ha posicionat en el mapa de ciutats de Catalunya i en el context del territori immediat per la seva voluntat d’excel·lir en àmbits d’actuació que han esdevingut espais de treball estratègic. És el cas de la salut i el benestar de les persones, una línia de treball que avui té com a punta de llança l’Hospital Universitari Sant Joan.

Tenim un hospital modern, preparat per respondre als reptes de la medicina del s. XXI. Un hospital que és referència per a tota la demarcació en oncologia mèdica i radioteràpia, en cirurgia de l’obesitat mòrbida i cirurgia toràcica, líder en cirurgia de la retina i telemedicina d’oftalmologia, en nutrició, en estudis de la son, en especialitats pediàtriques i en recanvi de pròtesis de genoll i maluc, i que disposa d’una unitat de recerca en lípids i arterioesclerosi de prestigi internacional. Un hospital que amb el Grup Pere Mata ha fet possible la creació d’una unitat d’hospitalització per a infants menors de 14 anys amb malaltia mental, evitant que s’hagin de desplaçar a Barcelona. Un hospital amb una reconeguda vocació investigadora i docent, amb uns professionals implicats en la recerca al més alt nivell en l’àmbit estatal i internacional.

Amb epicentre a l’Hospital, en els darrers trenta anys s’ha concretat també un projecte de prestació de serveis públics en els àmbits de la salut, el benestar i l’educació: el Grup SAGESSA, que avui agrupa més de 3.500 professionals altament qualificats que donen servei als habitants de les sis comarques meridionals des de les escoles bressol, residències de la tercera edat o centres com el Centre MQ Reus.

Si hem estat capaços d’arribar fins aquí ha estat gràcies a l’esforç de totes les persones que s’han sumat al projecte i a la implicació i la voluntat de consens dels representants polítics, de tots els colors, que han passat pels consells d’administració. És aquest, probablement, el nostre gran actiu, que explica la realitat de la ciutat i el seu encaix en el territori. Reus no seria avui el que és sense l’Hospital. I perquè això continuï així cal no baixar la guàrdia, cal renovar el compromís de servei amb la ciutadania i estar preparats per respondre als requeriments, exigents i inajornables, de la medicina del s. XXI: en innovació, en qualitat, en proximitat, en eficiència. I això passa per mantenir el consens històric que ha fet possible una institució com l’Hospital i el que representa.

La proximitat de les eleccions municipals i la dialèctica de campanya no poden passar per sobre del que és patrimoni col·lectiu i garantia de futur. Hem fet, tots i totes, molts esforços per mantenir oberta la via del diàleg i la col·laboració perquè tot plegat esdevingui, durant unes setmanes, argument per a batalles de carrer. Ni els usuaris de la ciutat i del territori ni els professionals ens perdonarien que, en nom d’una visió interessada de la política, poséssim en dubte la credibilitat d’una institució essencial per a la cohesió social i la convivència. Des del govern de la ciutat, poden estar segurs que no ens hi trobaran, en aquest fals debat que només té com a objectiu trencar el diàleg.

Comentarios
Multimedia Diari