Más de Opinión

Ricomà any II: un govern sense solucions

La inestabilitat del govern és hores a d’ara insuportable. Un govern creat només amb l’objectiu de desallotjar l’alcalde Ballesteros i sense projecte de ciutat, que no ha estat capaç ni d’integrar els grups municipals que van donar suport a la investidura

Sandra Ramos

Whatsapp
Ricomà any II: un govern sense solucions

Ricomà any II: un govern sense solucions

Dos anys després de l’arribada d’en Pau Ricomà a l’alcaldia podem afirmar que Tarragona no ha avançat, de fet no ha estat mai pitjor en els últims quaranta anys. I aquesta no és només l’opinió del PSC, és la sensació que ens traslladen els tarragonins i tarragonines amb qui parlem, les entitats, les associacions, la gent que ens para pel carrer per queixar-se de la brutícia, la inseguretat, la desertització del comerç de proximitat, l’abandonament en certes zones de la nostra ciutat o el desgavell dels patinets, entre altres. Hi ha decepció entre els ciutadans i ciutadanes de Tarragona, decepció per un govern sense solucions als problemes que els preocupen. 

La inestabilitat del govern és a hores d’ara insuportable. Un govern creat només amb l’objectiu de desallotjar l’alcalde Ballesteros i sense projecte de ciutat, que no ha estat capaç ni d’integrar els grups municipals que van donar suport a la investidura. L’espectacle dantesc d’estira-i-arronsa, intercanvi de comunicats de premsa i manca de lleialtat entre els socis de govern han marcat els últims sis mesos, mentre veiem com els problemes augmenten sense que s’aporti cap solució real. 

Però el més preocupant de tot és la manca absoluta d’un projecte de ciutat, més enllà de llocs comuns com parlar de cohesió i de cultura (qui no parla de cohesió territorial i de cultura?) i el menyspreu incomprensible cap a la planificació estratègica. Fins i tot el Sr. Ricomà ha dit que no serveix fer plans a deu o vint anys vista. Si no sabem què volem ser, com sabrem què hem de fer? Sense planificar, com es pensen avaluar les polítiques públiques per saber si són eficaces? És impropi de l’alcalde d’una ciutat com Tarragona tenir unes mires tan curtes, que també l’han dut a abandonar qualsevol intent de lideratge territorial. Potser per això som irrellevants al nou govern; ni la presidència del Port, ni la Delegació del Govern, ni cap conselleria de la Generalitat estan en mans de tarragonins o tarragonines. 

Els projectes que tenen en cartera que generen projecció són els que es van trobar ja endegats, el Pla Parcial 10, que uneix Campclar amb Bonavista, el Banc d’Espanya o Tabacalera. Aquí tenim uns bons exemples de cohesió territorial i aposta per la cultura. 

L’equip de govern actual ha decidit que la millor estratègia per tapar la seva incompetència és mirar pel retrovisor i llençar pilotes fora. La responsabilitat sempre és d’algú altre, o Ballesteros, o la Generalitat o el Govern d’Espanya... així no arribarem enlloc, sense entomar els problemes amb fermesa i valentia. 

Durant els dos últims anys hem fet una oposició contundent però plena de propostes. Hem estès la mà en els moments més complicats, sempre pensant en el millor per a Tarragona i per a la ciutadania, que sempre podreu comptar amb el PSC. 

Sandra Ramos. Consellera i Portaveu del Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya

Temas

  • Opinión

Comentarios

Lea También