Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

Sobre els ‘doctorandos’ i els ‘doctorados’

Mentre els polítics unflent arficialment els seus currículums, molts joves amb una o dues carreres amaguen la titulació per torbar feina de cambrer.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
L'exdonctorando Rivera

L'exdonctorando Rivera

Gràcies a la guerra dels màsters hem pogut saber la diferència entre un «doctorando» i un «doctorado». Albert Rivera presumia de ser un «doctorando» i l’Autònoma ho ha negat. En canvi, Pedro Sánchez ha fet un «doctorado» com ha ratificat la Universitat Camilo José Cela. Parlant de Cela, he recordat l’anècdota de quan l’escriptor gallec era senador. De tant en tant feia alguna caparrada al seu escó i un dia el president de la cambra li va cridar l’atenció: «Señoría, està usted dormido!» I Cela va contestar: «No estoy dormido. Estoy durmiendo».- «Es lo mismo», va replicar el president. «No es verdad», contestà el premi Nobel i, amb la seva gràcia característica, va amollar: «No es lo mismo estar jodido que estar jodiendo». En matèria de titulacions, qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra. Ahir pensava que tots els que vam fer la carrera durant el franquisme podem ser impugnats. Al curs 1975-76 hi va haver un «aprovat general polític» perquè amb les manifestacions i vagues no hi va haver temps de fer classes. Toni Batista em tranquil·litza la consciència en recordar que els empollons van fer treballs per millorar nota. No ens vam conformar amb l’aprovat. El que no vaig aconseguir és el títol de català. Durant el franquisme no figurava als plans d’estudi. No sé com tinc la barra d’escriure cada dia aquesta columna. 

Temas

Comentarios

Lea También