Som l’altaveu de les empreses davant les administracions

Article de Laura Roigé, presidenta  de la Cambra  de Comerç de Tarragona

06 mayo 2019 10:17 | Actualizado a 15 octubre 2020 22:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La realitat de les comarques de Tarragona, els seus reptes i oportunitats defineixen la missió de la Cambra de Tarragona. La nostra raó de ser se sustenta en tres pilars bàsics: internacionalització, formació i infraestructures. 

La Cambra és un referent en l’àmbit nacional pel que fa a experiència i capacitat d’organització de missions empresarials en mercats tan complexos, però alhora tan atractius comercialment com són els africans, amb especial incidència en els subsaharians. L’any 2018 vam organitzar nou viatges de negocis (enguany deu) a 25 països (enguany 28), acompanyant més de 120 empreses en aquelles destinacions. A més, aquest últim any hem portat, per primera vegada a Tarragona, la Fira Imex, el principal aparador de la internacionalització amb més de 500 assistents, 30 estands, la representació de 33 països i l’organització de 50 ponències.

En formació, i de la mà de l’escola de negocis ESADE, estem desenvolupant programes d’Executive Education que s’imparteixen íntegrament a Tarragona.  En paral·lel, es realitza una important activitat per a la millora de la qualificació i inserció dels joves en diferents municipis de la demarcació mitjançant el programa PICE. En un any s’han impartit 4.600 hores de formació a 650 alumnes. La Fira de l’Ocupació celebrada aquest mes de març a Tarragona, amb la presència rècord de 1.800 persones i 43 empreses, reforça aquesta estratègia.

La demanda davant les diferents administracions de les infraestructures necessàries per garantir la competitivitat de les empreses, el creixement econòmic del territori i la mobilitat i seguretat de les persones és el gran cavall de batalla de la Cambra de Tarragona, una inquietud que ara compartim i treballem amb la Cambra de Comerç de Reus a través de l’impuls del projecte «Horitzó 2021. Infraestructures que transformaran el territori». 

 

Comentarios
Multimedia Diari