Sumem per consolidar el canvi

Tot i que els objectius són immensos, el govern és petit. No hi ha una majoria estable i, per poder transformar la ciutat, calen més mans. La necessitat de pactar és evident tant per ERC com ECP

02 mayo 2021 15:27 | Actualizado a 02 mayo 2021 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 2019 va ser un any clau per la nostra ciutat. Després de 12 anys d’un govern caracteritzat per projectes totalment fracassats com els jocs del Mediterrani, propostes econòmiques increïblement absurdes com Santa Gadea, i nombroses investigacions per corrupció, es va aconseguir forjar un acord pel canvi.

L’objectiu compartit per ERC i En Comú Podem, però també per Junts i la CUP quan van donar suport al govern, era clar: fer una ciutat cohesionada socialment, sostenible medi ambientalment, lliure de corrupció, inclusiva, feminista, respectuosa amb els drets dels animals, ben administrada i que assumís la responsabilitat de lideratge del territori. Aquest és el projecte de ciutat que hem tirat endavant, treballant de manera eficient i honesta i amb total afinitat política i personal amb el soci de govern.

Arribar a acords i desdir-se’n no es fa per plaer, potser es fa per imposició externa. Per això és de vital importància afrontar-ho de cara i buscar la millor solució sempre pensant en clau de ciutat, no de partits

Tot i que els objectius són immensos, el govern és petit. No hi ha una majoria estable i, per poder transformar la ciutat calen més mans. La necessitat de pactar és evident, des de fa mesos, tant per ERC com ECP. És més necessari que mai sumar, sumar i sumar. Com que pactar és a l’ADN de la democràcia, es va començar a treballar amb qui va facilitar que Tarragona passés pàgina de l’etapa Ballesteros. Va ser una negociació valenta i generosa. Sé del que parlo, jo vaig formar part de la comissió negociadora ERC-ECP, entre els grups municipals i les seves executives. He viscut tot el procés en primera persona. Si vam ser bons per demanar suport en moments crucials del mandat, també hem de ser bons, ara, per compartir la responsabilitat. 

Tot i el bon ritme de les negociacions, amb els mesos ha aparegut discrepàncies sobre aquesta ampliació. Si ERC i ECP vam obrir la porta del govern municipal als partits del canvi a Tarragona, no pot ser que ara la tanquem de cop. La confiança és la base del bon treball i la paraula donada és la base de la confiança. És el moment de deixar de banda colors i pensar en Tarragona. El crèdit del govern depèn d’això i no podem perdre’l per interessos que no tenen a veure amb la ciutat, i menys amb l’afinitat i la bona entesa política que hem tingut fins ara en aquests temes. 

Creiem que arribar a acords i desdir-se’n no es fa per plaer, potser es fa per imposició externa. Per això és de vital importància afrontar-ho de cara i buscar la millor solució sempre pensant en clau de ciutat, no de partits. Entenem les contradiccions que pot viure el soci de govern amb les seves cúpules. Des que vàrem començar el nostre camí plegats hem tingut clar que Tarragona està al centre de totes les nostres accions. Tarragona és Tarragona, hem de tenir capacitat de decisió pròpia. Ni la gent de Barcelona ni ningú altre ha de dir què podem fer i què no a casa nostra. 

Esquerra Republicana de Catalunya és el partit que ha d’assumir el lideratge d’aquesta situació. Treballant perquè es desencalli per part d’ECP i oferint una solució guanyadora per a la ciutat. Aquesta solució guanyadora ha de ser a quatre, que doti de plena fortalesa la paraula, el rumb i l’acció del govern del canvi d’una vegada per totes. Fem-ho!
 

Comentarios
Multimedia Diari